Spahn üstüne basa basa uyardı: Ancak böyle güzel bir sonbahar olur!

Spahn üstüne basa basa uyardı: Ancak böyle güzel bir sonbahar olur!

Sağlık Bakanı Jens Spahn koronavirüsüne karşı verilen mücadelenin bireysel olarak değil bir takım görevi olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Jens Spahn koronavirüs aşıları konusunda halka çağrıda bulundu.

Spahn yaptığı açıklamada ''Ya aşı olacaksınız ya da enfekte olacaksınız.  Sonbahar ve kış aylarında karşılaşacağımız tablo bu, yeterince aşılamanın olmadığı yerde enfeksiyon oranlarında gözle görülür bir artış olacak'' ifadelerini kullandı.

Spahn tüm çocuklara ve gençlere ağustos ayı sonuna kadar ilk aşılamanın yapılabileceği açıklamasında bulundu.

Spahn açıklamasında '' Koronavirüs pandemisine karşı verilen mücadele ancak birlikte hareket edersek kazanabiliriz, günün sonunda bunun sadece bireysel korunma olmaktan çıkıp bir takım görevi olduğunun farkında olmamız gerekiyor. Almanya olarak sonbahar ve kış aylarında bu pandemiden kurtulmuş olmak istiyorsak aşılama oranını yüksek tutmalıyız'' ifadelerini kullandı.

MASKE GÜNLÜK HAYATIN BİR PARÇASI OLMAYA DEVAM EDİYOR

Federal Sağlık Bakanı, önümüzdeki sonbahar ve kış aylarında bazı bölgelerde maske zorunluluğunun da uygulanacağını öngördüğünü açıkladı. ARD ile yaptığı röportajda Spahn,''Sonbahar ve kış aylarında özellikle kapalı mekanlarda maske kullanımına ihtiyacımız olacağı çok açık " ifadelerini kullandı.

Spahn yaptığı konuşmada, önümüzdeki aylarda rahat bir şekilde günlük hayatlarına dönüp; konserlere, maçlara, toplu grup buluşmalarına gitmek isteyen herkesin muhakkak aşı olması gerektiğini belirtti isteyen herkesin aşı olması gerektiğini açıkça belirtti.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT