Soyer, 300 yüzücü ile denize girdi

Soyer, 300 yüzücü ile denize girdi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 100. Yıl Açık Su Yüzme Cumhuriyet Kupası kapsamında körfezde yüzdü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 6. İzmir Körfez Festivali kapsamında düzenlenen 100. Yıl Açık Su Yüzme Cumhuriyet Kupası kapsamında körfezde yüzdü.

Güzelbahçe sahilinde 1,5 ve 3 kilometrelik etaplarda düzenlenen yüzme yarışmasına yaklaşık 300 yüzücü katıldı. Yarışa katılan sporcularla ısınan Tunç Soyer, startını verdiği yarış devam ederken denize girdi.

İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu'nun da eşlik ettiği Soyer, yaklaşık 1 kilometre yüzerek aynı noktadan karaya çıktı.

Soyer, gazetecilere yaptığı açıklamada, körfezle ilgili iyileştirme çalışmalarına 11 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini, 260 kilometrenin üzerinde yağmur suyu ve pis su ayrıştırma kanalı yaptıklarını belirterek, bu yatırımların sonuçlarının alındığını söyledi.

Soyer, "Sabah yüzmeye gelmeden önce bir dalış yaptık ve boncuk mercan denilen bir türün Güzelbahçe'de balıkçı barınağının hemen yanında kayaların üzerinde sarmış olduğunu gördük. Su altındaki hayat çeşitlenmeye devam ediyor. Canlı türü, popülasyonu artıyor. Balık türleri çoğalıyor. Kısacası daha yaşanabilir bir körfez haline gelmeye başladık." dedi.

Körfezin iç kısımları olan Güzelyalı, Alsancak ve Bostanlı'nın da yüzülebilir hale geleceğini dile getiren Soyer, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız, torunlarımız burada yüzecekler. Onu biliyorum. Her ay yaptığımız analizler, çektiğimiz fotoğraflar körfezde iyileşmenin hızlandığı, suyun berraklaştığını gösteriyor. Kısacası her şey olumlu gidiyor. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken çok daha yaşanabilir, çok daha huzurlu, keyifli bir kent yaşayacağız. Bu yarışmayı hep daha içeriye taşıyacağız, hedefimiz o. İnanıyorum ki çok daha cıvıl cıvıl, rengarenk, sürekli yaşayan, sahne gibi bir körfezimiz olacak."

HABERE YORUM KAT