Sosyal medya ayağa kalktı: Polis göstericiyi yumrukladı...

Sosyal medya ayağa kalktı: Polis göstericiyi yumrukladı...

Paris Emniyet Müdürü Laurent Nunez, emeklilik reformuna karşı düzenlenen gösteride polisin bir göstericiyi yumrukladığı olaya dair idari soruşturma talep ettiğini söyledi.

Fransız BFMTV'nin haberine göre, dün emeklilik reformunun nihai olarak kabul edilmesinin ardından düzenlenen gösteriler esnasında polisin bir göstericiyi yumrukladığı ve göstericinin yere yığıldığı anlara ilişkin görüntüler tepkilere yol açtı.

Görüntülere ilişkin değerlendirmede bulunan Nunez, olayla ilgili idari soruşturma açılmasını talep ettiğini belirtti.

Dün bir göstericinin protestolar esnasında bir gazete bayisini tahrip ettiğini belirten Nunez, diğer göstericilerin ise polisin bu kişiyi gözaltına almasını engellemeye çalıştığını söyledi.

Nunez, polisin işini yapmasını engelleyen göstericiler arasında polis tarafından yumruk yiyen kişinin de olduğunu söyleyerek, "Bu hamlenin (yumruğun) uygun olup olmadığı konusunda tüm incelemeler yapılacak." dedi.

Nunez, göstericinin ciddi şekilde yaralanmadığını da sözlerine ekledi.

Sosyal medyada tepki toplayan görüntü

Sosyal medyada paylaşılan görüntü, Fransız Twitter kullanıcıların tepkisini çekti. Bir sosyal medya kullanıcısının "Utanç verici" yorumunda bulunduğu görüntü için bir diğeri "Şiddetin ham hali" değerlendirmesini yaptı.

Başka bir Twitter kullanıcısı ise yumruk yiyen göstericiyi kastederek "Umarım iyi durumdadır" yorumunda bulundu.

Artı49

HABERE YORUM KAT