Soruşturma açıldı: Fransız polisleri ırkçı mesaj göndermişler

Soruşturma açıldı: Fransız polisleri ırkçı mesaj göndermişler

Fransa'nın Rouen kentinde görev yapan 11 polisin, kendi aralarında ırkçı ve ayrımcılık içeren telefon mesajları paylaştığı ileri sürüldü.

Fransız Mediapart internet sitesi ve ARTE Radyosu'nun özel haberinde, aralık ayında 11 polisin WhatsApp üzerinden kendi aralarında ırkçı ve ayrımcılık içeren mesajlar ve konuşmalar paylaştığı ortaya çıktı. 

Haberde, bu polislerin aralarındaki konuşmaların ses kayıtlarının tespit edildiği ve onların “beyazlar”ın üstünlüğünü savunduğu belirtildi. 

ARAPLAR, YAHUDİLER VE SİYAHLARA HAKARET

Polislerin Araplar, kadınlar, Yahudiler ve siyahi kişilere hakaret ettiği ifade edilen haberde, 43 yaşındaki siyahi bir polisin, birlikte mesai yaptığı söz konusu polislerin  yazışmalarını öğrendiği kaydedildi. 

Haberde, siyahi polisin yazışmalarda kendisine de hakaret edildiğini saptadığı ve suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. 

DİSİPLİN KURULUNA GÖNDERİLECEKLER

Rouen Savcısı Pascal Prache'ın, ocak ayının ortasında bu polisler hakkında soruşturma başlattığı bildirilen haberde, buna paralel olarak Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Kamu Güvenliği Departmanı Direktörlüğünün soruşturma yürüttüğü ve bu kapsamda polislerin disiplin kurulundan geçeceği aktarıldı. 

Haberde, sözü konusu polislerin hâlâ görevde olduğuna dikkat çekildi. ARTE Radyosu'na konuşan siyahi polis, mesai arkadaşlarının ırkçı davranışlarda bulunduğunu bildirdi. 

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, 27 Nisan'da yaptığı açıklamada, polis teşkilatında ırkçılığın yeri olmadığını savunmuştu. 

+49 – PARİS

FOTO: ev on Unsplash

HABERE YORUM KAT