Sonbaharda maske zorunluluğu geri mi dönecek ?

Sonbaharda maske zorunluluğu geri mi dönecek ?

Yaz ortasında, politikacılar sonbahar için korona önlemlerini tartışıyorlar. Adalet Bakanı Buschmann, vatandaşların ne gibi uygulamalarla karşılaşabileceğine dair açıklamalarda bulundu.

Sonbaharda yenilenen koronadan korunma hazırlıkları sırasında maske gereksinimlerine ilişkin düzenlemeler ortaya çıkıyor. Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann (FDP), Funke medya grubunun gazetelerine yaptığı açıklamada, "İç mekandaki bireyler için maskelerin gerekliliği tartışılmaz" dedi.

Buschmann'a Enfeksiyondan Korunma Yasası'ndaki yeni düzenlemeler hakkında tavsiyelerde bulunan Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, temelde maske spesifikasyonlarından yana. SPD'li politikacı, gençlerin ikinci bir takviye aşısı olabileceği yönündeki tavsiyesini savundu.

Buschmann, "Sonbahar ve kış aylarında bizi bekleyen korona dalgalarını çok ciddiye almamız gerekiyor" dedi. "Ay sonunda bir konseptimiz olacak, daha sonra Ağustos ayında federal eyaletlerle tartışacağız ve Eylül ayında Parlamento aracılığıyla Enfeksiyondan Korunma Yasası'ndaki değişikliği getireceğiz." FDP'li politikacı, "Hiç zaman kaybetmiyoruz" dedi. Teklif, "temel hakları koruyan, yani orantılı" açık ve anlaşılır kurallar oluşturacaktır. Koalisyonda daha fazla tecrit, genel okul kapanması ve sokağa çıkma yasağı olmayacağı konusunda hemfikiriz” dedi. 

İlkbaharda başta FDP'nin ısrarıyla ciddi şekilde azaltılan Enfeksiyondan Korunma Yasası'ndaki korona hükümleri 23 Eylül'de sona eriyor. Nisan ayının başında etkinliklerde veya alışverişlerde genel maske zorunluluğu kaldırıldı. Maskeler ülke genelinde uzun mesafeli trenlerde ve uçaklarda hala zorunlu.

Fotoğraf: Unsplash - naipo_de

HABERE YORUM KAT