Sonbahar'da maske geri mi gelecek ?

Sonbahar'da maske geri mi gelecek ?

Almanya, bu kış Covid ile savaşmak için Ekim'den Mart'a kadar restoranlarda, barlarda ve mağazalarda maske takmayı zorunlu hale getirmeyi düşünüyor.

Almanya'da nüfusun büyük bir kısmı için pandemi sona eriyor ve virüs artık endemik hale geliyor ama yaz aylarında, vaka sayılarının tekrar artışa geçmesi sonrası hükümet yeni korona kısıtlamaları planlıyor mu?

“Welt am Sonntag” gazetesinde yer alan haberlere göre, daha önce araçlardaki kış lastikleri için temel bir kural olarak bilinen “O-to-O kuralı” da enfeksiyon süreci için değerlendiriliyor. Somut bir ifadeyle, bu, Ekim'den Paskalya'ya kadar genel bir maske gereksinimi olması gerektiği anlamına geliyor.

Haziran ayı sonuna kadar şimdiye kadar kullanılan federal ve eyalet korona önlemlerini değerlendirecek olan disiplinlerarası uzmanlar komitesinin raporu bu konuda netlik kazandıracak gibi görünüyor. Kapalı alanlarda maske takmaya dönüş tavsiyesi verilmesi beklenyor.

Enfeksiyon Koruma Yasası'nın mevcut sürümü 23 Eylül'de sona erecek. Gazeteye göre, okullarda da "O-to-O" maske zorunluluğunun uygulanıp uygulanmayacağı hala belirsiz.

2 Haziran'daki federal eyalet konferansından sonra, Şansölye Scholz önlemleri göstermek için kış ve yaz lastikleri örneğini kullandı: "Örneği seçebilirsem, şimdi yaz lastiklerimiz var. Bu doğru lastikleri bulmakla ilgili "Kış olsun. lastikler en önemli zamanda hazır. Ve eğer manzara çok buzluysa, güvenli ilerleme sağlamak için başka seçeneklere ihtiyacımız olabilir," açıklamasında bulunmuştu.

Fotoğraf:AA

 

 

HABERE YORUM KAT