Son başvuru 18 Eylül 2020: Genç iletişimciler yarışıyor

Son başvuru 18 Eylül 2020: Genç iletişimciler yarışıyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurtdışında medya alanına ilgi duyan gençleri teşvik etmek amacıyla “Türk Diasporası Medya Ödülleri” yarışması düzenliyor.

Yarışmayla birlikte fotoğrafçılık, sosyal medya, sinema ve habercilik alanında genç yetenekler keşfedilerek özgün ve nitelikli eserler yurtdışındaki Türk toplumuna kazandırılacak. Yarışmaya son başvuru tarihi ise 18 Eylül 2020 olarak belirlendi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurt dışında medya alanına ilgi duyan, sektörde çeşitli alanlarda çalışan genç vatandaşları teşvik etmek ve çalışmalarına katkı sunmak amacıyla “Türk Diasporası Medya Ödülleri” yarışması düzenliyor. Kısa Film, Senaryo, Dosya Haber, Yeni Medya ve Fotoğraf olmak üzere 5 farklı kategoride gerçekleştirilecek yarışmayla birlikte yeni yeteneklerin keşfedilmesi amaçlanıyor. Yarışma aynı zamanda medya alanında özgün ve nitelikli eserlerin yurt dışındaki Türk toplumuna kazandırılmasına da zemin hazırlayacak. 

KİMLER BAŞVURABİLİR? 

Yarışmaya yurt dışında yaşayan ve bulunduğu ülkede en az 7 yıl süreyle ikamet şartını yerine getirmiş tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile mavi kartlı vatandaşlar başvurabilecek. Daha önce 17 Ağustos 2020 olarak belirlenen son başvuru tarihi ise Covid-19 salgınından dolayı 18 Eylül 2020 tarihine ertelendi. 

Yarışmaya katılmak isteyen adayların en geç 18 Eylül 2020 tarihine kadar başvurularını “basvuru.ytb.gov.tr” adresinden ya da “[email protected]” adresine mail yoluyla göndererek tamamlamaları gerekiyor.

sosyal-medya-18-eylul8.jpg

Şartnameler ve yarışma ilişkin detaylı bilgiler “www.ytb.gov.tr/haberler/ytbden-turk-diasporasi-medya-odulleri-yarismasi” adresinde yer alıyor.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ 25 BİN TL 

Yarışmada kısa film kategorisinde birincilik ödülü 25 bin TL olarak belirlenirken, senaryoda 15 bin TL, dosya haber, yeni medya ve fotoğraf kategorisinde 10 bin TL olarak açıklandı. İkincilik ödülleri ise kısa filmde 20 bin TL, senaryoda 10 bin TL, dosya haber, yeni medya ve fotoğrafta 7 bin 500 TL olarak paylaşıldı. Yarışmada üçüncü olan adaylar ise kısa film kategorisinde 15 bin TL, senaryo, dosya haber, yeni medya ve fotoğrafta 5 bin TL almaya hak kazanacak. 

İLK 50 ADAYA MEDYA AKADEMİSİ 

Yarışma sonunda ilan kategorilerde ilk 10’a giren toplam 50 aday, mesleğin uzman ve duayen isimlerinin eğitimci olarak yer alacağı Diaspora Medya Akademisi’ne katılım hakkı elde edecek.

+49 – BERLİN

FOTO:  The Climate Reality Project on Unsplash

HABERE YORUM KAT