Solingenli öğrenci Afganistan'da mahsur kaldı

Solingenli öğrenci Afganistan'da mahsur kaldı

Solingenli öğrencinin kaderi hala belirsiz.

Almanya’dan birçok insan Afganistan’da mahsur kaldı, gerçek sayıyı kimse bilmiyor. Onlardan birisi Solingen Üniversitesi’nden bir öğrenci. Sınıf arkadaşları ve öğretmenleri onun için endişeleniyorlar.

Solingenli öğrenci tatilde Kabil’den yaklaşık 500 km uzaklıktaki Kandahar’daki ailesinin yanına gitmişti, şu anda nerede olduğu tam olarak bilinmiyor.

Karadan kaçmak tek yol mu?

Yayıncı, bir öğretmenin öğrenciyle temas halinde olduğunu söyledi. Öğrencinin tehlikede olabileceğini düşünülüyor. Bu endişenin arka planında, öğrencinin kuzeninin Kabil’de bir sivil toplum örgütü için gazeteci olarak çalışması yatıyor. Bildiriye göre kuzen, Taliban tarafından aranıyor. Diğer aile üyelerinin aranması da olası.

Öğretmen, öğrencisiyle nadir olarak iletişim kurabiliyor. Ancak, WhatsApp üzerinden her zaman ve her yerde haberleşme olanağına sahip değil. Bu nedenle, hala Kanhadar’da mı yoksa Kabil’de mi olduğuna dair net bir bilgi yok.

Rapora göre, Alman tahliye uçuşlarının sona ermesinden sonra, öğrenci ve ailesinin yalnızca kara üzerinden kaçabilecekleri düşünülüyor. Öğretmeni her durum için endişeli. Yetkililerin insanları Afganistan’dan çıkarmak için çalışması gerektiğine inanıyor. WDR’ ye verdiği demeçte “Aksi takdirde acı bir şekilde yok olacak olan insanlığın kendisidir” dedi.

Haber: Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT