Sol Parti eşbaşkanı Katja Kipping bırakıyor: Yeniden aday olmayacak
Yayınlanma:
Güncelleme:
Tam sekiz yıl sonra Sol Parti lideri Katja Kipping görevi bırakacağını açıkladı. Kipping ekim ayı sonunda başkanlık için yeniden aday olmayacak.
Bir parti sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre Katja Kipping kararını parti kuruluna yazdığı bir mektupla açıkladı. Öte yandan daha önce çeşitli medya kuruluşları ise Kipping’in eşbaşkanlığı bırakacağı yönünde haberler yayınlamıştı.
Kipping, Bernd Riexinger ile birlikte parti yönetimini 2012 yılında devralmıştı. Parti tüzüğüne göre, bir parti üyesi sekiz yıldan fazla eşbaşkan olarak kalamıyor.
Bu nedenle, basın toplantısı da merakla bekleniyordu. Sol Parti aslında haziran ayında yeni liderini seçmek istiyordu. Ancak parti kongresi korona salgını nedeniyle 31 Ekim’e ertelenmişti.
+49 - BERLİN
FOTO: Robert Michael / DPA
Politika