Söder'den 'Yardımlar iki katına çıkarılsın' teklifi

Söder'den 'Yardımlar iki katına çıkarılsın' teklifi

Bavyera Başbakanı ve CSU Genel Başkanı Markus Söder, Federal İmar ve Konut Bakanlığı tarafından bir defaya mahsus verilmesi önerilen ısınma yardımının artan enerji fiyatları karşısında yetersiz kalacağını belirterek iki katına çıkarılmasını istedi.

Bild am Sonntag gazetesine konuşan Söder, bakanlığın kira yardımı alan yalnız yaşayanlar için 135, çiftler için 175 euronun az olduğunu söyledi. “Sıcak bir yuva lüks olmamalı” diye konuşan Bavyera Başbakanı, yardımların iki katına çıkarılmasının yanı sıra doğal gaz ve uzaktan ısınma ücretlerinde uygulunan katma değer vegisinin yüzde 7’ye indirilmesini istedi. Aynı zamanda elektrik ücretlerindeki vergilerin de yüksek olduğunu belirten Söder, “Avrupa Birliği düzeyindeki en düşük orana indirilmelidir” dedi.

Diğer yandan EEG adı verilen yenilenebilir enerji sistemlerini geliştirmek amacıyla elektrik faturalarına getirilen katkı payının da tüketiciler için ek külfet oluşturduğunu vurgulayan Söder, bu katkı payının yıl içerisinde kaldırılmasını istedi. Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre son bir yıl içerisinde elektrik faturalarında yüzde 65, doğal gazda ise yüzde 105’e varan fiyat artışı olduğu belirtiliyor. Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Klaus Müller ise, kontrolsüz artan enerji fiyatları karşısında vatandaşların daha fazla mağdur olmaması için federal hükümet tarafından daha etkili yasal düzenlemeler getirilmesinin zorunlu olduğunu söyledi.

KAYNAK: HÜRRİYE AVRUPA-ALİ MERCİMEK

HABERE YORUM KAT