Söder'den  Olaf Scholz'a 'Ukrayna' suçlaması

Söder'den Olaf Scholz'a 'Ukrayna' suçlaması

CSU lideri Markus Söder, Şansölye Olaf Scholz'un (SPD) ve tüm Trafik Lambası koalisyonunun Ukrayna krizindeki tutumlarını sert bir dille eleştirdi.

Söder, Cumartesi günü Würzburg’daki CSU parti konferansında yaptığı açıklamada, Scholz’un Ukrayna krizinin yaşandığı bu zor zamanlarda Alman nüfusunu yönlendirmekten açıkça kaçındığını söyledi ve şunları ekledi: “Böyle bir tereddüt, saklanma ya da kaçma bir Alman başbakanına yakışmıyor.”

Söder, özellikle Scholz'un Japonya'ya yaptığı bir gezide, Ukrayna'ya silah tedariki konusundaki son Federal Meclis Tartışmasında "mümkün olduğunca uzakta" olmasını eleştirdi.

Ayrıca Söder, teslimatlarla ilgili uzun süren anlaşmazlık nedeniyle SPD, Yeşiller ve FDP’ye de saldırdı. Söder: “Almanya haftalardır utanç verici bir rakam çıkarıyor. Bu tutumlar, liderlik iddiasının ve Avrupa’nın en büyük ve güçlü ulusu olan Almanya’nın karşı karşıya olduğu beklentilerinin hakkını vermiyor” dedi. 

CSU Genel Sekreteri Stephan Mayer, Scholz hakkında yaptığı açıklamada, "Bu durumda sadece hafif bir denizciye değil, bir kaptana ihtiyacımız var" dedi.

Söder, Yeşilleri de suçladı: “Dün Paskalya yürüyüşçüleri vardı, bugün askeri geçit töreni talep ediyorlar" dedi. Yeşiller savaş hakkında ahlaki bir titizlikle konuşuyorlar. Ayrıca FDP, Söder'i daha önceki açıklamalarında maliye politikasında aşırıya kaçmakla suçladı.

Söder ayrıca eski Şansölye Gerhard Schröder'e (SPD) saldırdı: “Schröder, kendi banka hesabının Almanya'nın dünyadaki itibarından daha önemli olduğunu düşünen inatçı, yaşlı, tuhaf bir adamdı. Ülkemizin yüz karasıydı”

Ayrıca Söder, Ukrayna savaşının sonuçları nedeniyle federal hükümetin önceki yardım paketini yetersiz bularak eleştirdi. Söder, diğer şeylerin yanı sıra özellikle emekliler, öğrenciler ve orta ölçekli işletmeler için yardım çağrısında bulundu. Ve vergilerin düşürülmesi çağrısında bulundu.

CSU, ortalama gelirliler ve zanaatkarlar gibi sosyal çöküşten endişe duyan insanlara ses vermek istiyor. Yeşilleri ima eden Söder, partisinin sloganını yayınladı: "CSU, avokado zemini değil, şnitzel zeminidir."

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf:AA

 

 

HABERE YORUM KAT