Söder: Sığınmacılara para değil, malzeme yardımı yapılsın

Söder: Sığınmacılara para değil, malzeme yardımı yapılsın

Almanya’da düzensiz göçü engelleme tartışmaları yoğunlaşırken, sığınmacılara yapılan ve ‘Yurttaş Parası’ olarak bilinen parasal sosyal yardımın kısıtlanması ve daha ziyade ‘malzeme yardımı’ ödenmesi istendi.

8 Ekim’de yapılacak Bavyera Eyalet Parlamentosu seçimleri öncesi CSU Genel Başkanı ve Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, özellikle iltica başvuruları kabul edilmeyen ve yurtlarda kalanlara parasal yardımın durdurulmasını gündeme getirdi. Söder, Bavyera İçişleri Bakanlığı’nın Sığınmacı yurtlarında kalanlara para yerine yiyecek, içecek, giysi gibi malzeme yardımı yapılmasıyla ilgili olarak yerel yöneticilerle görüşmelere ağırlık verdiğini de söyledi.

Hürriyet Avrupa'da yer alan habere göre; CSU’lu Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann da, “Almanya’da kalma hakkı olmayanlara mali yardım yapılmamalıdır. Bu durumda olanlara ‘Yurttaş Parası’ ödenmemeli. İltica başvuruları reddedilenler sınır dışı edilmeli” dedi. CDU Genel Sekreteri Carsten Linnemann da, Almanya’da 2.5 milyon işsiz olduğu halde hâlâ çeşitli alanlarda yüzbinlerce iş yeri açığı bulunduğuna işaret ederek ‘Yurttaş Parası’ alanlara ve sığınmacılara çalışma olanağı sağlanmasını önerdi. ‘Yurttaş Parası’ ödenmesinde yeni bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini belirten CDU’lu politikacı ‘sosyal sisteme göç’e karşı olduklarını belirtirken, kendilerine gösterilen işleri kabul etmeyenlere ödemelerin kısıtlanmasını veya tamamen kesilmesini de gündeme getirdi.

HABERE YORUM KAT