Söder bastırıyor! Ağustos itibariyle tatilden dönenleri karantina mı bekliyor ?

Söder bastırıyor! Ağustos itibariyle tatilden dönenleri karantina mı bekliyor ?

Almanya’nın Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder, seyahate dönenler için karantina düzenlemelerinin 1 Ağustos'a çekilmesi çağrısında bulundu.

Almanya’nın Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder, önümüzdeki pazar gününden itibaren yurtdışından Almanya'ya geri dönenler için karantina düzenlemeleri çağrısında bulundu.

Söder açıklamasında "Geri dönen vatandaşlar için yeni kurallar 11 Eylül'den 1 Ağustos'a çekilmeli, çünkü karantina düzenlemesinin tatil bitiminden sonra başlamasının bir anlamı yok" ifadelerini kullandı.

Delta varyantı yayılmasına karşı mücadele kapsamında , Markus Söder sonraki federal devlet zirvesine kadar beklemek istemiyor. Bu haftanın başlarında, Bavyera Başbakanı ve Birliğin önderliğindeki federal eyaletlerdeki meslektaşları, dördüncü bir salgın dalgasına karşı korunmak için sert önlemleri tartışmak istiyorlar.

Söder koronavirüs önlemleriyle ile ilgili bir toplantı gerektiğini belirterek okula giden öğrenciler için bir aşı programı ve insidans değeri, aşılama oranı gibi konularında ele alınması gerektiği açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT