Skandal olay! Meksika'da uyuşturucu başkentinde seks karşılığı estetik ameliyatı

Skandal olay! Meksika'da uyuşturucu başkentinde seks karşılığı estetik ameliyatı

Meksika'nın uyuşturucu başkentinde kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetin artmasıyla birlikte seks karşılığı estetik ameliyatı gibi skandal olaylarda baş gösterdi.

Meksika'nın batısındaki Sinaloa eyaleti ülkenin en güçlü ve en kanlı uyuşturucu kartelinin de merkezi.

Uyuşturucunun sağladığı inanılmaz miktarlardaki para çete mensuplarıyla ya da 'narkolar' ile genç kadınlar arasındaki ilişkilere damgasını vururken, aynı zamanda bölgede benzeri görülmemiş bir estetik cerrahi saplantısı yarattı.

BBC'de yer alan habere göre; Doktor Rafaela Martinez Terrazas'ın Culiacan'daki kliniğindeki masasında, estetik ameliyat olmak isteyen kadınların başvuruları formlarından oluşan bir yığın duruyor. Çoğu artık narko-estetik diye anılmaya başlayan türden operasyonlar geçirmek istiyor.

Dr Martinez "Daha ince bir bel, daha geniş kalçalar... Göğüs ise, genellikle büyük göğüsler" diye sayıyor.

Meksika'da hiper-feminen, abartılı çizgilere sahip kadınlara, özellikle de gösterişli, marka şeyler kullanmaya meraklı ve hele de 'narko' sevgilisi olan biriyse, "la buchona" deniyor.

Doktor Martinez "Hastalarımın ortalama yaşı 30 ile 40 arasında. Ama sıklıkla çok daha küçük yaşta kadınlar, hatta 18 yaşın altındakiler geliyor" diyor.

"Kimin vücudu en güzel, kimin beli en ince diye birbirleriyle yarışıyorlar."

Kadınlar ve genç kızlar kliniğe anneleri ya da arkadaşlarıyla gelebiliyor. Bazıları da bir erkekle ya da yalnız geliyor.

AMELİYATA 30'DAN FAZLA KADIN GÖNDEREN ADAM
Doktor Martinez "Genellikle ameliyatın parasını ödeyen erkek arkadaşıyla geliyor. Ayrıca beni arayıp 'Hey doktor, sana ameliyat için bir kız göndereceğim' diyen bir çok adam da oluyor. Bir keresinde biri arayıp, 'Benim kızlardan biri seni görmeye geliyor. Bak doktor ben neyi sevdiğimi biliyorum. Onun söylediklerini boşver parayı ben ödüyorum' diyen bile oldu" diyor.

"Ona kadın ne istiyorsa onu yapacağımı söyledim çünkü ameliyat masasına yatan hasta kimse kararları da o verir."

Bu adam Rafaela Martinez'in kliniğine ameliyat olmaya belki 30 kadın göndermiş.

Her biri yaklaşık 6 bin 500 dolara mal olan vücut şekillendirme ameliyatları ucuz sayılmaz.

Doktor ödemelerin genellikle nakit olarak yapıldığını söylüyor.

"Tabi bu durumlarda para uyuşturucu kaçakçılığından geliyor. Başta 'Bu doğru değil' diye düşünüyordum. Şimdi de fikrim değişmiş değil ama artık ameliyattan önce bu konuda çok düşünmüyorum. Çünkü Sinaloa'da bütün ekonomi, restoranlar, barlar, hastaneler, her şey uyuşturucu parasına bağlı."

Martinez ameliyat paraları sevgilileri tarafından ödenen kadınlara danışmanlık da yapmaya çalışıyor.

"Hastaya, adamın istediği değişiklikleri onun da isteyip istemediğini soruyorum. Bazen 'Ne isterse o tamamdır' diye cevap veriyorlar. Onlara bir süre sonra adamla sevgili olmayabileceklerini ama vücutlarının bir ömür onlarla kalacağını anlatıyorum. Bunun için, adamın değil kendilerinin tercih ettiği şeyleri seçmelerini söylüyorum."

Doktor, muayene odasında erkeklerle kadınlar arasındaki yarı resmi ve genellikle geçici ilişkilerin etkisini hissediyor. Bunlar Sinaloa'da uyuşturucu kaçakçılığının şekillendirdiği ya da kimilerine göre zarar verdiği kişisel ilişkiler.

HABERE YORUM KAT