Şirket hesabı numarasıyla Sparkasse'yi 10.000 Euro dolandırdı
Leipzig bölgesinde yaşlı bir adamın iki farklı Sparkasse şubesinde hileyle para aldığı ortaya çıktı. Şüpheli, bir şirkete ait hesaplar üzerinde yetkisi olduğunu iddia ederek çalışanları kandırdı ve bu yöntemle para çekmeyi başardı.
Polis sözcüsünün salı günü yaptığı açıklamaya göre dolandırıcılık olayları geçen yılın Ekim ayı ortasında gerçekleşti. Şüpheli, 17 Ekim 2024 akşamı saat 17.30 civarında Naunhof’taki Sparkasse şubesine, ertesi gün ise sabah 10.20’de Wurzen’deki şubeye gitti.
Her seferinde 5000 Euro aldı
Verilen bilgilere göre adam, banka çalışanlarını şirket hesabında işlem yapma yetkisine sahip olduğuna inandırarak, iki ayrı şubede her defasında 5000 Euro çekti. Wurzen’de aynı gün saat 11.10 sularında bir kez daha para çekmeyi denedi ancak bu girişim başarısız oldu. Toplam zararın 10.000 Euro olduğu bildirildi.
Almanya ATM patlatmalarına son vermek istiyor: Cezalar sertleşti
