Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da silahlı saldırılar protesto edildi

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da silahlı saldırılar protesto edildi

Sırbistan'da düzenlenen iki silahlı saldırıya tepki amacıyla başkent Belgrad'da binlerce kişinin katılımıyla gösteri düzenlendi.

Binlerce kişi, Sırbistan'da son bir haftada meydana gelen iki silahlı saldırıya tepki amacıyla Belgrad'da gösteri düzenledi. Muhalefet partilerinin çağrısı üzerine toplanan göstericiler, şiddetin her türlüsünü kınadı ve "şiddete hayır" sloganı attı. Olaylarda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunan göstericiler, şehrin en önemli köprülerinden biri olan Gazela'ya yürüyerek ulaşımı aksattı.

Göstericiler, İçişleri Bakanı Bratislav Gasic ve Güvenlik Bilgi Ajansı (BIA) Müdürü Aleksandar Vulin'in istifasını talep etti. Ayrıca, ülkede yayınlanan şiddet içerikli reality programlarının kaldırılması çağrısında bulundular. Göstericiler, "Sırbistan şiddete karşı" yazılı pankartlar taşıdı.

Sırbistan'da 3 Mayıs'ta Belgrad'daki Vladislav Ribnikar İlkokulu'nda 14 yaşındaki bir öğrenci, okuldaki öğrencilere ve güvenlik görevlisine ateş açarak 8'i çocuk, biri güvenlik görevlisi toplam 9 kişinin ölümüne neden oldu. İkinci saldırı ise iki gün sonra gerçekleşti. Mladenovac'ın Dubona köyünde 21 yaşındaki bir saldırgan, seyir halindeki bir araçtan otomatik tüfekle rastgele ateş açarak 8 kişiyi öldürdü.

Saldırıların ardından Sırbistan'da ulusal yas ilan edilmişti.

HABERE YORUM KAT