Sırbistan'dan binlerce ton et ithal edilecek

Sırbistan'dan binlerce ton et ithal edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan ziyareti esnasında bu ülkeden 5 bin ton et ithal edilmesine ilişkin anlaşmayı imzaladı.

BELGRAD - Sırbistan ziyareti esnasında Novi Pazar (Yeni Pazar)’da halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan’la yapılan anlaşmalarla 5 bin ton et ithalatı ile ilgili imzaların atıldığını söyledi.

Erdoğan şunları kaydetti: “On bakan arkadaşım milletvekili arkadaşlarım 200 kadar iş adamı eğitimci ve diğer alanlarda birçok arkadaşımla oluşturduğumuz heyetle dün çok verimli çalışmalar yaptık.

Sırbistan'dan 5 bin ton et ithalatı yapılacağını kaydeden Cumhurbaşkanı şunları söyledi: “Halkbank’ın ülke genelinde ve burada açtığı şubeler bu anlamda çok önemli bir adım olmuştur. Dün 5 bin ton et ithalatıyla ilgili imzalar atıldı. Sırbistan’da aştığımız kotanın bir bölümün Peşter yaylasındaki hayvanlar için kullanılması arzumuzdur. Karayolu ve hava yolu projelerinin hayata geçirilmesi için her türlü gayreti gösteriyoruz göstereceğiz. Biz şuna inanıyoruz. Yol medeniyettir. Zor topografyanın olduğu bu yerlerde bu yollar yapılacaktır.”

Yeni yapılacak olan yolun öneminde değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Novi Pazarı yakından ilgilendiren Belgrad- Sarayova yolu Novi Pazar için barış ve kardeşlik köprüsü olacaktır.” dedi.

Konuşmasının sonunda Balkanlardaki birlik ve bütünlüğün önemine dikket çeken Cumhurbaşkanı, “Biz nerede olursa olsun hiçbir topluma yapılan haksızlığı tasvip etmedik destek vermedik. Balkanlarda dış güçlerin kışkırtmasıyla ortaya çıkan çatışma ve kaosun bedelini buradaki insanlar ödüyor. Gün geliyor herkes çekip gidiyor. Yürekleri yangın yerine dönen insanlar burada yan yana yaşamaya davam ediyor. Balkan halkları olarak sizden kendi aranızda bir olursanız beraber olursanız kardeş olursanız o kadar güçlü güvende olursunuz müreffeh olursunuz.  Novi Pazar’ın gelişip zenginleşmesi için yapacağımız çok şey var, her zaman yanınızdayız, bir olacağız, iyi olacağız, diri olacağız, hep birlikte inşallah dostluğumuzu koruyacağız.”

HABERE YORUM KAT