Sırbistan sınırında gurbetçinin 23 bin Euro'suna el konuldu

Sırbistan sınırında gurbetçinin 23 bin Euro'suna el konuldu

27 Mayıs 2021 tarihinde, Sırbistan’ın Batrovci sınır kapısında, gümrük memurları, polisle işbirliği içinde, bir arabanın deposunun üzerindeki bir boşluğa gizlenmiş olan 23.000 euroya el koydu.

Sırbistan Cumhuriyeti Gümrük İdaresi, iki Türk vatandaşının seyahat ettiği Almanya’ya kayıtlı bir “Mercedes Benz”in ülke girişindeki kontrol hattına gelmesiyle fark edildi. Bildirecek bir şeyleri olup olmadığı ve yanlarında ne kadar nakit taşıdıkları sorulduğunda, her ikisi de sadece kişisel eşyalarını taşıdıklarını ve gümrük memurlarına gösterdikleri izin verilen 10.000 euroyu söyledi.


Bavyeratv'de yer alan habere göre Sırbistan Cumhuriyeti Gümrük İdaresi, aracın detaylı muayenesi sırasında gümrük memuru, yakıt deposunun bulunduğu bölgeyi incelemek için arka koltuğu yükseltti ve ardından döşemeyi çıkardı. Tank ve araba tesisatı arasındaki boşlukta içinde banknot demetleri bulunan plastik bir torba buldu.

Sırbistan Cumhuriyeti Gümrük İdaresi, toplam 23.000 Euro olduğunu ortaya çıkardı. İzin verilen 10.000 Euro miktar yolculara iade edilirken, beyan edilmeyen paranın kalanına ise el konuldu.

HABERE YORUM KAT