Şimdi de Steintor mahallesi hedefte: Türk esnafa ve camiye tehdit mektupları yağıyor

Şimdi de Steintor mahallesi hedefte: Türk esnafa ve camiye tehdit mektupları yağıyor

Hannover şehir merkezinde Türklere yönelik aşırı sağcı tehdit mektupları ortaya çıktı. Gönderenin henüz tespit edilemediği ırkçı mektupların hedefinde Türk esnaf ve cami var. 

Aşağı Saksonya’da tırmanan ırkçı tehdit endişe veriyor. Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay'a NSU 2.0 imzalı ırkçı tehdit gönderilmesinin ardından şehrin Steintor mahallesindeki Türk esnafa ve camiye de benzer mektuplar iletildiği ortaya çıktı. 

NDR’in haberine göre polis sekiz ırkçı tehdit mektubundan söz ederken, ölüm tehdidi ve ırkçı hakaretlerin yer aldığı  mektupların iki nargile bar, bir kuaför, bir süpermarket ve bir camiye gönderildiği ortaya çıktı. Mektuplarda ağır hakaretler ve ölüm tehditlerinin yer aldığı belirlendi. 

KORUMA ÖNLEMİ YOK 

Irkçı tehdit mektuplarındaki yazı karakterine özellikle çocuk el yazısı görüntüsü verildiği konuşulurken, Hannover Emniyet Müdürlüğü’nden bir sözcünün yaptığı açıklamaya göre, olay soruşturuluyor, ancak tehdit edilenleri korumaya yönelik bir önleme henüz ihtiyaç duyulmuyor. 

Hannover savcılığı sözcüsü Thomas Klinge ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, tehdit mektuplarındaki artışa işaret etti. Klinge “Günümüzde herkes birilerini aşılıyor ya da tehdit ediyor. Önemli olan tehdit edilen kesimin yalnız bırakılmamasıdır” dedi. 

Irkçı tehdit mektubu alanlar arasındaki Milli Görüş Camisi’nden yönetim kurulu üyesi Özcan Özçiçek ise mektubun “puzzle’ın bir parçası” olduğunu belirterek, “Daha önce camimizin kapısının önüne  domuz ayağı atılmış, e-posta üzerinden de bilinmeyen kişiler tarafından yanmış Kur’an fotoğrafları gönderilmişti. Artık kendimizi burada  güvende hissetmiyoruz. Önümüzdeki on yıl içinde neler olabileceği konusunda endişeliyim. Çocuklarımız nasıl tür bir toplumda büyüyecek?” dedi. 

+49 – HANNOVER

FOTO: dpa

HABERE YORUM KAT