Şimdi de korona bilezikleri: Akıllı telefonu olmayanlara bilezik uygulaması geliyor

Şimdi de korona bilezikleri: Akıllı telefonu olmayanlara bilezik uygulaması geliyor

Almanya’da salgınla mücadele kapsamında korona bilezikleri uygulamaya geçecek. Kiel Üniversitesi uzmanları tarafından geliştirilen korona bilezikleri test edilmeye başlandı.

Kiel Üniversitesi bilim adamları akıllı telefonu olmayanların da kullanabilmesi için “korona uygulamalı kol bandı” geliştirdiler. Alman Sağlık Bakanlığının  100 bin avro ile  finans desteği verdiği araştırma çerçevesinde bin kişi üzerinde deneniyor.

Haziran ayında dev kampanyalarla tanıtılan cep telefonlarındaki korona uygulamaları (App) ile hedeflenen başarıya ulaşılamadığı bildirilirken, bunda yaşlıların ve sosyal açıdan dezavantajlı kişilerin akıllı telefonlarının bulunmamasının da etkili olduğu belirtildi. 

Bunun üzerine Kiel'deki  araştırmacılar şimdi daha “ucuz” bir alternatif geliştirdiler: Temas protokolünü kaydeden fonksiyonu ile korona bilezikleri. 

Pilot proje kapsamında bilezikler Kiel kentinde Gönüllü Çalışanlar Birliği (Arbeiter Samariter Bund) aracılığıyla yaşlılara dağıtılacak. Ayakta tedavi hizmetlerinde ve huzurevlerinde test edilen bilezikler ile “Bluetooth” aracılığıyla vaka zincirleri izlenebilecek.

 +49 – KİEL

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT