Seyahat uyarısı kalktı: “Hem Türkiye hem Almanya için isabetli karar”

Seyahat uyarısı kalktı: “Hem Türkiye hem Almanya için isabetli karar”

Türkiye için yapılan seyahat uyarısının kısmen kaldırılmasına ilişkin +49’un sorularını yanıtlayan Bentour CEO’su Deniz Uğur “Altı haftadır bu kararı bekliyorduk. Geç bile kalındı. Ama yaz daha bitmedi. Türkiye ve Almanya için isabetli bir karar” dedi. 

Alman hükümetinin, aldığı sürpriz bir kararla, Alman turistlerin en çok rağbet ettiği ve Avrupa’da da turistik yazına “Türk rivierası” (“Türkische Riviera”) olarak giren bölgeye yönelik seyahat uyarısının kalktığı ilan edildi.

Antalya başta olmak üzere İzmir, Aydın ve Muğla bölgelerine yönelik seyahat uyarısını yürürlükten kaldırmasının Türkiye turizmine nefes aldıracağını bildiren turizmci Deniz Uğur,  gelişmeyle ilgili şu görüşleri dile getirdi: 

TÜRK TURİZMİ NEFES ALACAK

“Almanya’nın bu oyundan çıkması gerekiyordu. Turistlerden resimler geliyordu. Dönen turist ‘Almanya daha riskli’ diyordu. Son altı haftadır bu kararın çıkmasını bekliyorduk. Sektör bu kararla kurtulur. Biz hiçbir zaman arkaya bakmayız, önümüze bakarız. Bu karar hem Türkiye hem de Almanya için çok önemli bir karar. TUI gibi dev tur operatörleri, havayolu şirketleri büyük zarar içindeydi. Şimdi Türkiye açısından da nefes aldıran bir durum oldu. THY, Pegasus, Onur Air, Condor ve Sunexpress hızla ilave uçaklar koyacaktır. Uçaklar dolacaktır. Elbette oteller de dolacaktır. 

OTEL VE UÇAK SAYISI ARTACAK

Normalde yaz sezonunda açık olan 2 bin olan otel sayısı seyahat uyarıları dolayısıyla 500’e düşmüştü. Şimdi oteller de hızla açacaktır ve bu rakam 700’e ulaşacaktır. Yaz daha bitmedi. Sezon ekim sonuna kadar devam ediyor. Sektörü önemli ölçüde rahatlatacaktır. Türkiye’ye tatile gitmek isteyenler korkmadan rezervasyon yapabilirler. Türkiye’de Almanya’dan çok daha iyi konsept uygulamışlar. Tüm hijyen kuralları devrede. Türkiye bu konuda çok dikkatli ve titiz. Türkler eskiden bu yana  kolonya kullanmasını bilen insanlar. Pandemi konusunda turizm sektörü çok bilinçli.”

+49-BERLİN

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum