Selçuk Geçer hükümetin dolara nasıl müdahale edeceğini açıkladı

Selçuk Geçer hükümetin dolara nasıl müdahale edeceğini açıkladı

Dolar kuru 27 TL seviyesine hareket ederken ünlü ekonomist Selçuk Geçer hükümetin dolar için nasıl bir plan hazırladığın açıkladı.

Milyonlarca vatandaşın yatırım aracı olarak gördüğü dolar için ekonomistlerden yorum ve tavsiyelere bir yenisi daha eklendi.

Son olarak dolar kuruna yeni bir müdahale beklediğini açıklayan Selçuk Geçer hükümetin bunu nasıl yapacağını da duyurdu.

27 ay sonra faiz politikasında yaşanan bir ilk ile Merkez Bankası faizleri yükseltme kararı almıştı. Alınan karardan sonra dolar fiyatları hızla ivme kazandı. Karar, TL'de değer kaybının devam etmesini sürdürürken izlenecek yol en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, doların seyri ile ilgili önemli paylaşımlarda bulundu.

Döviz hesabı olan vatandaşlar için önemli bilgilere paylaşan Ekonomist Selçuk Geçer, ek vergi getirilebileceği iddialarını öne sürdü. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Geçer,şu ifadeleri aktardı:

“Bankalardaki döviz hesaplarına vergi gelecek diyorlar. Vergi gelebilir arkadaşlar. Daha önce de böyle bir takımhatalar yapıldı. Bu hatayı yaptığınız an itibariyle kayıt dışını artırırsınız. Millet parasını bankadan çeker. Bir kereye mahsus o vergiyi öder, parasını yastık altına götürür ve ondan sonra piyasa ile banka arasındaki makas açılmaya başlar

HABERE YORUM KAT