Schön Klinik Lorsch Türkçe muayene hizmeti sunuyor

Schön Klinik Lorsch Türkçe muayene hizmeti sunuyor

Federal İstatistik Dairesi’ne göre günümüzde Almanya’da 1,4 milyondan fazla Türk kökenli insan yaşıyor.

Bunların ancak üçte biri Almanya’da doğdu ve  dolayısıyla potansiyel olarak iki dilli büyüdü. Çoğu için halen günlük hayatı  kısıtlayan ve örneğin sağlık konularında önemli konuşmaları zorlaştıran dil  engeli söz konusu. Schön Klinik Lorsch bu hastalar için şu andan itibaren  düzenli olarak Türkçe muayene hizmeti sunuyor. 

“Özellikle hassas ve özel konularda iletişim ve insanların konuşarak anlaşması,  başarılı bir tedavi için olmazsa olmazdır”, diyor Schön Klinik Lorsch’un direktörü Emre Nazlı. “Ben de iki dilli büyüdüğüm için, kendimi duygusal konularda bile her  zaman yeterince ifade edebiliyorum. Bunun ne kadar önemli olduğunu ve aradaki  farkı çok iyi biliyorum”, diye ekliyor Nazlı. Birçok Türk kökenli hasta, özellikle de  yaşlı nesil, çoğu zaman resmi kurumlara gittiklerinde ve doktor ziyaretlerinde  tercümanlık için yakınlarının yardımına muhtaç. “Bu bir yandan oldukça külfetli,  diğer yandan ise, ağrılar gibi duygusal konular söz konusu olduğunda ayrıca bir  sorun teşkil ediyor”, diyor Pforzheim doğumlu direktör. “Bazen hasta yakınları da  uzmanlık gerektiren konularda tercüme yaparken engellere takılıyor.” 

Schön Klinik Lorsch, bu ihtiyacı karşılamak amacıyla, bundan böyle omurga  cerrahisi başhekimi ve ortopedi ve travmatoloji uzmanı, ayrıca da acil tıp uzmanı  Azad Zümrüt ile Türkçe muayene hizmeti sunuyor. “Hastalara, kapsamlı bir şekilde  Türk dilinde yardımcı olabilmek adına bu hizmeti sunmaktan mutluluk duyuyorum”,  diyor Zümrüt. “Ek bir kolaylık olarak hastalar doğrudan çalışanım Ceyda Nur  Çiftçiler’den telefon ile randevu alabilecekler. Böylece hastalar, telefonun diğer  ucunda kendi ana dilini konuşan biriyle çok daha kolay iletişim kurabilecekler.  Çünkü yabancı bir dilde yanlış anlaşılma korkusu bazen o kadar büyük olabiliyor ki,  insanları bazı konuşmaları yapmaktan çekinebiliyor”, diye ekliyor Zümrüt. Schön 

Klinik Lorsch’un Türk ekibi, şu anda tıp asistanı eğitimi alan Yasemin Oral ile  tamamlanacak. 
Azad Zümrüt’ün muayene saatleri Cuma günleri saat 8.30 ile 12.30 arasındadır.  Telefon ile randevu için +49 6251 591 654 nolu hattı arayabilirsiniz. 

Schön Klinik Lorsch hakkında 

Südhessen’deki kas ve iskelet sistemi hastalıklarının tedavisi alanında  uzmanlaşmış klinik, Frankfurt ve Heidelberg arasındaki Ren-Main-Neckar  bölgesinde merkezi bir konuma sahiptir. Ortopedi ve travmatoloji, omurga cerrahisi,  omuz cerrahisi ve spor travmatolojisi bölümleri tüm kas ve iskelet sistemi  hastalıkları ve şikayetleri için tedavi sunuyor. Yaklaşık 280 çalışan, yılda yaklaşık  17.000 hastaya, hem ayakta hem yatarak en yüksek seviyede tıbbi hizmet  sunuyor. İlgi odağımız, hastalar ve bireysel tedavi süreçleridir. Uzman kliniğin  yüksek hizmet kalitesi sürekli olarak bağımsız taraflardan da onay almaktadır.  Örneğin Schön Klinik Lorsch, Ren-Neckar bölgesinin ilk sertifikalı endoprotez  merkezidir ve 2015’ten bu yana EndoProstheticsCenter maksimum bakım kalite  mührüne sahiptir. Ayrıca Alman Omurga Derneği (DWG), uzman kliniğe 2021’de  omurga kurumu sertifikasını bahşetmiştir. 
www.schoen-klinik.de/lorsch 

SCHÖN KLINIK hakkında 

Bir aile işletmesi olan Almanya’nın en büyük klinik grubu, yasal sigortalı ve özel  sigortalı tüm hastalara bakmaktadır. Şirket, Schön ailesi tarafından 1985’de  kurulduğundan bu yana, uzmanlık ile kalite ve mükemmelliğe odaklanıyor. Tıbbi  uzmanlık alanları psikosomatik, ortopedi, nöroloji, cerrahi ve dahiliyedir. Şu anda,  Almanya’da 26 ve İngiltere’de dört lokasyonda 10.800’den fazla çalışan yılda  yaklaşık 300.400 hastaya hizmet veriyor. Schön Klinik, yıllardır tedavi sonuçlarını  değerlendirerek, kendini düzenli olarak hastaları için geliştirmeye devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT