Scholz'un Erdoğan ile basına verdiği pozdaki ayrıntı dikkat çekti...

Scholz'un Erdoğan ile basına verdiği pozdaki ayrıntı dikkat çekti...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u resmi törenle karşıladı. İkili basın mensuplarına poz verdi. Bu esnada Alman liderin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aksine bacak bacak üstüne atarken bir hayli zorlandığı dikkatlerden kaçmadı.

Almanya'da 16 yıllık Angela Merkel döneminin sona ermesinden sonra başbakanlık koltuğuna oturan Olaf Scholz, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz'u resmi törenle karşıladı. Scholz'un bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Scholz'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı.

Erdoğan ve Scholz'un tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde İstiklal Marşı ile Almanya Milli Marşı çalındı. Scholz, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı. İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Erdoğan ve Scholz, merdivenlerde Türkiye ve Almanya bayrakları önünde gazetecilere poz verdi.Törende, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Ankara Valisi Vasip Şahin de hazır bulundu.

Resmi törenle karşılama sonrası iki lider basın mensuplarına poz verdi. Bacak bacak üstüne atmaya çalışan Alman liderin bir hayli zorlandığı gözlendi. Bu sırada kendisi de bacak bacak üstüne atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise rahat tavırları dikkat çekti.

Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT