Scholz'dan Putin açıklaması: Zorla barış olmayacak...

Scholz'dan Putin açıklaması: Zorla barış olmayacak...

Ukrayna ziyareti dönüşünde Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Putin ile görüşmeye devam etmenin gerekli olduğunun altını çizerek “Ben görüşmeye devam edeceğim” dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz,  İtalya Başbakanı Mario Draghi ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile birlikte Ukrayna'yı ziyaretinin ardından ülkesinde açıklama yaptı. Scholz Alman basınına verdiği röportajda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeye devam etmenin "kesinlikle gerekli" olduğunu söyledi.

"PUTİN İLE GÖRÜŞMEYE DEVAM EDECEĞİM" 

Scholz, DPA haber ajansına verdiği röportajda "Putin ile kesinlikle görüşmemiz gerekiyor. Fransa Cumhurbaşkanı gibi ben de bunu yapmaya devam edeceğim. Ayrıca onunla konuşan bazı ülkeler ve ihtiyaç duyulan bazı liderler var. Açık olmak gerekiyor.  Putin ile konuştuğumda, örneğin, size söylediğim şeylerin aynısını söylüyorum. Bunu lütfen anlayın, zorla barış olmayacak" dedi.

"BUNU DÜŞÜNÜYORSANIZ YANILIRSINIZ"
“Gerçekten bir toprağı gasp edeceğinize ve sonra zamanın değişeceğini ve her şeyin tekrar normale döneceğini umuyorsanız, bu bir hatadır” diyen Scholz,  Putin’e şöyle seslendi: “Askerlerinizi geri çekmeniz ve Ukrayna ile Ukrayna halkı için kabul edilebilir ve doğru bir anlaşma bulmanız gerekiyor.”

Fotoğraf: World Economic Forum - Flickr (CC BY-NC-SA 2.0)

HABERE YORUM KAT