Scholz’dan korona karşıtı radikallere savaş ilanı!

Scholz’dan korona karşıtı radikallere savaş ilanı!

Olaf Scholz Federal Meclis'te ilk hükümet açıklamasında Trafik Lambası koalisyonunun ana kurallarını belirledi ve korona karşıtı radikallerin protestoları konusunda net açıklamalar yaptı.

Olaf Scholz, pandemiyle mücadele, aşı kampanyası ve aşı ve koronavirüs yasaklarına karşı vatandaşların gerçekleştirdiği protestolar hakkında açıklamalarda bulundu.

Scholz, Almanya için trafik lambası planını açıkladı ve parlamentoda iki buçuk saatlik bir tartışma yapıldı. Konuşmasında pandemi konusunu da gündeme getirdi. 

Konuşmasının devamında aşı için çağrıda bulunan Scholz, “Herkes aşı kampanyasına katılırsa, ay sonuna kadar 30 milyon kişiye ulaşmış olacağız ve ileriye doğru olan bu kararlı adımı atmış olacağız” açıklamalarında bulundu.

Ayrıca Scholz, radikal korona karşıtı göstericiler hakkında  “Her türlü ciddi itiraza saygı duyuyoruz ama şurası da açık ki, sınır tanımayan aşırılık yanlıları azınlığının iradesini, tüm toplumumuza empoze etmeye çalışmasına tahammül etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Scholz daha sonra yaptığı konuşmada, "İnternet üzerinden nefret ve kışkırtma faillerinin tespit edilip yargılanmasını sağlayacağız" dedi.

Scholz'a, 'toplumda bölünme' gibi bir durumun söz konusu olmadığını çünkü çoğunluğun kurallara uyduğunu söyledi ve “Trafik lambası hükümeti, kurallara uyan ve devletin onları korumasını ve özgürlüklerini güvence altına almasını bekleyen vatandaşların hükümetidir” açıklamasını yaptı.

2022 yılında gerçekleşecek asgari ücret artışına değinen Scholz, “Almanya gibi zengin bir ülkede bu mümkün ve gereklidir” diye konuştu.

Scholz açıklamasında şu vaatlerde bulundu:

-Elektrikli araçlar için şarj istasyonlarının genişletilmesi, 
-Daha çok dijitalleşme,
-Hastanelerde daha iyi ekipmanlar ve hemşirelere daha fazla saygı
-Ayrıca vatandaş yardımları, kiralar, mini işler ve emekli maaşları için planlarını açıkladı.

Artı49 Haber Merkezi

 


 

HABERE YORUM KAT