Scholz'dan 'çifte vatandaşlığa' tam destek

Scholz'dan 'çifte vatandaşlığa' tam destek

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, SPD, FDP ve Yeşiller’den oluşan koalisyon hükümetinin Alman vatandaşlığına geçme koşullarını kolaylaştırmakta kararlı olduğunu açıkladı.

Scholz, ‘Şansölye kompakt’ adıyla yayınlanan haftalık video mesajında, şunları söyledi:

“Almanya'nın bugünkü refah düzeyine ulaşmasında önemli katkılarda bulunan bu şahane kadın ve erkeklerin Alman vatandaşlığına geçmeleri için yasal düzenlemeleri kolaylaştırmalıyız. Yüzyıllarca Almanya’dan insanlar başka ülkelere göç etti. Ama artık durum değişti. Almanya birçok insan için umut ülkesi oldu. Alman Vatandaşlık Yasası’nda reform kaçınılmaz. Son on yıllarda Almanya’ya gelen kadınlar, erkekler ve çocuklar Alman ekonomisinin bu denli güçlü olmasında çok önemli katkılarda bulundular. Bu insanların bazıları çok uzun süreden beri burada yaşamaktadır. Burada çocuk ve torun sahibi olmuşlardır. Bu nedenle uzun süredir Almanya’da yaşayan bu insanların Alman vatandaşı olmaya karar vermeleri de iyidir. Biz hükmet olarak, bu insanların Alman vatandaşı olma koşullarını kolaylaştırmakta kararlıyız.” Scholz, çifte vatandaşlığa tam destek verdiğini söyledi.

Başbakan Scholz, Hamburg Eyalet Başbakanlığı döneminde Alman vatandaşlığını alan göçmen kökenliler için düzenlenen etkinliklerde duygu dolu anlar yaşadığını anlattı: “Bazı aileler tüm bireyleriyle katılırlardı etkinliklere. Bizim vatandaşlığımızı alırken en güzel elbiselerini giyerlerdi. Etkinlikleri hep birlikte Alman Milli Marşı’nı söyleyerek sonlandırırdık.”

Kaynak: Hürriyet Avrupa
Fotoğraf:AAA

HABERE YORUM KAT