Scholz, Yeşil-Sarı teklifini kabul etti

Scholz, Yeşil-Sarı teklifini kabul etti

Yeşiller ve FDP’nin, SPD’ye görüşme teklifi sunmasının ardından, SPD Şansölye adayı Scholz görüşlerini bildirdi. Ekonomik modernizasyonun, iklim korumasının ve daha fazla saygının olduğu bir hükümet kurmak istiyor.

SPD şansölye adayı Olaf Scholz, Yeşiller ve FDP'nin görüşme teklifini kabul etti. Yeşiller ve FDP'nin sabah kendilerini ifade etmelerinin ardından Scholz, iki tarafla yapılan bireysel görüşmelerin "çok yapıcı" olduğunu söyledi.

Scholz açıklamasının devamında, “Yeşiller ve FDP’ye şimdiye kadar hükümet kurmaya teşvik ettikleri ve bu yolda profesyonel davrandıkları için minnettarım” ifadelerine yer verdi. Scholz, “Mevcut anketlerin ve seçim sonuçlarının da gösterdiği gibi vatandaşlar bize bir hükümet kurma yetkisi verdi. Bunu uygulamak artık bizim elimizde" dedi.

Scholz, ilerleme ve modernleşmeyi en önemli görev olarak adlandırdı ve ardından üç taraftan birine atanabilecek içerikle ilgili üç noktayı belirledi. Bunun "Almanya'da ilerleme" ve "gerekli modernizasyon" sağlamak isteyen bir hükümet kurma meselesi olduğunu söyleyen Scholz, "Almanya'nın ekonomik ve endüstriyel modernizasyonunu sağlayan, insan kaynaklı iklim değişikliğinin önüne geçen ve aynı zamanda toplumumuzda daha fazla saygının olmasını sağlayan bir hükümet olması hedefimizdir" ifadelerine yer verdi.

"Şimdi konuşacağımız mesele bu" diyen Scholz, üç partinin de hedeflerinin bu yönde olduğunu dile getirdi. Sabah, Yeşillerin başkanı Annalena Baerbock ve Robert Habeck, SPD ile yeni meseleler üzerine konuşmak istediklerini açıklamışlardı. FDP lideri Christian Lindner, Scholz'a Perşembe günü üç kişilik bir görüşme yapılmasını teklif ettiğini açıkladı.

Artı49 Haber Merkezi

Haber: Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT