Scholz Putin'i ikna etmeye çalışırken, ikna mı oldu? "Savaş uzun sürecek"

Scholz Putin'i ikna etmeye çalışırken, ikna mı oldu? "Savaş uzun sürecek"

Almanya Başbakanı Olaf Scholz 24 şubatta yaptığı açıklamada Putin ile sürekli konuşacağını ve barışa ikna edeceğini söylerken bu sefer ki konuşmasın sonrası durum değişti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz Putin ile yaptığı son telefon görüşmesi sonrası , Ukrayna'da "çözümün uzun zaman alabileceğini ve savaş sona erdiğinde bile her şeyin hemen normale dönmeyeceği gerçeğine hazırlıklı olunması" gerektiği konusunda uyardı.

Bir buçuk saat sürdüğü belirten görüşmede Rusya-Ukrayna savaşının ve iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı kaydedildi.

Olaf  Scholz, "Bunlar uzun konuşmalar, bazen bir saat, bazen bir buçuk saat. Bazen Almanca, bazen de çeviri ile. Putin her zaman çok kibar davranıyor" dedi.

Scholz'a göre, Ukrayna'da "çözümün uzun zaman alabileceğini ve savaş sona erdiğinde bile her şeyin hemen normale dönmeyeceği gerçeğine hazırlıklı olunması" gerektiğini belirterek, "Ancak bu çatışmayı sona erdirmek için çabalarımızı da durdurmamalıyız" ifadelerini kullandı.

Ukrayna-Rusya savaşının uzun sürebileceğine dikkat çeken Scholz, "Uzun sürebileceği gerçeğine hazırlıklı olmalıyız. Ukrayna kendi bütünlüğünü ve bağımsızlığını savunabilmelidir" dedi.

24 şubat tarihinde Putin ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası "Barış ihtimalini ortaya çıkaran an henüz gelmedi" diyen Scholz, bu nedenle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le "tekrar tekrar" konuşacağını ve onu "her şeyin kendi gördüğü gibi olmadığına ikna edeceğini" aktarmıştı.

.Fotoğraf: AA

 

 

HABERE YORUM KAT