Scholz: Pandemiyle mücadelede kırmızı çizgiler olmamalı...

Scholz: Pandemiyle mücadelede kırmızı çizgiler olmamalı...

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, koronavirüs pandemisi ile mücadele önlemlerin alınmasında esneklik çağrısında bulundu.

Bild gazetesinde yayınlanan demeçte Scholz koronavirüsle mücadelede kırmızı çizgilerin olmaması gerektiği şartlara göre her türlü önlemi düşünmenin önemli olduğunu söyledi.

Scholz "Birçok Kovid-19 hastasına rağmen hastanelerin yeterli yoğun bakım yatağı sunabilmesi için çok fazla parayı kullanıma hazır hale getirdik" ifadelerini kullandı.Yılbaşı arifesinde havai fişek yasağı ile yaralanmaları önleyerek acil servislere daha fazla yoğunluğu engellemeyi amaçlıyor.

Scholz, Noel için alınan önlemlerle ilgili "Federal hükümet ve eyaletler az önce çok katı önlemler aldı. Bunların nasıl uygulandığını ve yeterli olup olmadığını her gün kontrol edeceğiz" açıklamasında bulundu

Scholz "Vatandaşların büyük çoğunluğu aşılandı. Daha birçok kişi çekincelerini aştıkları için aşılanmaya sıcak bakıyorlar'' ifadelerini kullandı.

Scholz, birkaç gün önce, anti-koronavirüs politikalarına karşı çıkanların, Saksonya Sağlık Bakanı Petra Koepping'in evinin önünde meşalelerle gerçekleştirdikleri yürüyüşe atıfta bulunarak '"Ülkeyi bir arada tutmak istiyorum. Dolayısıyla ben  aşılanmamışların da başbakanıyım. Farklı görüşlere sahip olmak bölünme anlamına gelmez. Tartışmamıza da izin var. Aşılanmamışların büyük çoğunluğunun bu meşaleli mitingleri benim kadar rahatsız edici bulduğunu düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

 

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT