Scholz İspanya'ya gidiyor

Scholz İspanya'ya gidiyor

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, yılın ilk yurtdışı gezisinde pandemi ile başa çıkma konusunda görüşmelerde bulunmak üzere pazartesi günü İspanya'ya gidecek.

Scholz, Başbakan Pedro Sanchez ile görüşmeler ve öğle yemeği için bir araya gelecek ve ikilinin sağlık politikasının yanı sıra enerji fiyatları ve göçü ele alması bekleniyor. Rusya-Ukrayna arasında süregelen gerilimler de gündemin bir başka konusu olabilir.

Siyasi olarak, ikisi nispeten yakın ve El Pais gazetesine göre ziyaret Sanchez'e gelecekteki ittifaklar için fırsatlar sunabilir.

Göreve başladığından beri Scholz, Fransa, Polonya ve İtalya'ya seyahat etti ve ayrıca Avrupa Birliği ve NATO'ya da geziler yaptı.

Nüfus bakımından dördüncü en büyük AB ülkesi olan İspanya, önde gelen sanayi ülkelerinden oluşan G7 grubunun bir üyesi değil, G20 zirvelerinin daimi konuğu.

Pandemi ile mücadele açısından, İspanya'nın Almanya'dan daha yüksek bir aşılama oranı var ve İspanyolların en az yüzde 85'i en az bir aşı oldu, bu oran Almanların yüzde 75'i.

Alman yetkililer şu anda aşılamanın zorunlu olup olmayacağını tartarken, İspanya'da böyle bir tartışma yok.

Sanchez şimdi İspanya'nın koronavirüsü endemik olarak ele alma ve onu grip gibi tedavi etme yollarına odaklanıyor.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT