Scholz: 'Dil bilmeye gerek yok, Hint bilgi işlem uzmanlarına vizeyi kolaylaştırmak istiyoruz'

Scholz: 'Dil bilmeye gerek yok, Hint bilgi işlem uzmanlarına vizeyi kolaylaştırmak istiyoruz'

Scholz, birçok kişinin, Almanya'da vasıflı çalışan olma fırsatlarından yaralanmak isteyeceğini düşündüğünü ifade etti.

Almanya Başbakanı Scholz, Hindistan'ın Silikon Vadisi olarak bilinen Bengaluru kentindeki yazılım şirketine dün gerçekleştirdiği ziyaret sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanya'nın, Hint bilgi işlem uzmanları için çalışma vizesi almayı kolaylaştırmak istediğini söyledi.

Başta yazılım ve bilgi teknolojisi olmak üzere birçok alanda vasıflı çalışanlara ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Scholz, Almanya'nın, yazılımcılar ve bilgi teknolojisi geliştirme kabiliyeti olanlar için daha cazip hale gelmesi adına yasal çerçevesini geliştirmekte olduğunu dile getirdi.

Vasıflı çalışanların göçüne ilişkin bürokratik engelleri azaltmaya kararlı olduğunu söyleyen Scholz, belirli bir iş anlaşmasına imza atmamış ancak birçok kabiliyeti olan kişilerin Almanya vizesine başvurabilmelerine ve ülkede iş bulabilmelerine olanak sağlayacak yeni bir sistem kurmak istediğini belirtti.

Scholz, Almanya'da dil bilmemenin sorun olmayacağına işaret ederek "İngilizce konuşabilenler, Almancayı daha sonra öğrenebilirler." dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Hindistan'a düzenlediği iki günlük resmi ziyarette, 25 Şubat'ta yerel basına yaptığı açıklamada, Hindistan ile yenilenebilir enerji, hidrojen, ilaç ve dijital ekonomi gibi sektörlerde işbirliğine yönelik büyük bir potansiyel olduğunu kaydetmişti.

Almanya'nın özellikle bilgi teknolojisi ve yazılım sektörlerinde Hindistan'dan vasıflı işçileri memnuniyetle karşıladığını belirten Scholz, "Sanayi sektöründe istihdam edilen Hint yeteneklerden yararlanmak istiyoruz." ifadesini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT