Schleswig-Holstein'de emekli kadın 'sözde torununa' 30 bin Euro kaptırdı!

Schleswig-Holstein'de emekli kadın 'sözde torununa' 30 bin Euro kaptırdı!

Trappenkamp'ta (Segeberg Bölgesi) bir emekli, sözde torun dolandırıcılarının kurbanı oldu. Bad Segeberg polisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, dolandırıcıların 30 bin euro çaldığını belirtti.

Trappenkamp'ta (Segeberg Bölgesi) bir emekli, sözde torun dolandırıcılarının kurbanı oldu. Polis şu anda, faillerden birinin kimliğini araştırıyor. Bad Segeberg polisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, dolandırıcıların 30 bin avro çaldığını bildirdi.

Olay, üç kadının telefonda kurbanın kızı, bir polis memuru ve bir savcı gibi davranmasıyla gerçekleşti. 5 Mayıs'ta, emekliye, kızının sorumlu olduğu bir trafik kazasında bir ölü ve bir ağır yaralı çocuk olduğunu ve kefalet için paraya ihtiyaçları olduğunu söylediler. Dolandırıcılar, parayı teslim alana kadar neredeyse sürekli telefonda kurbanlarıyla iletişim halinde oldular. 

Yabancı bir kişi, yaklaşık iki metre boyunda, ince yapılı ve 30 ila 40 yaşları arasındaydı. Mavi ve yeşil çizgili, koyu renkli giysisi bir üniformayı andırıyordu. Bad Segeberg kriminal polisi soruşturmayı üstlendi ve bu kişinin kimliği hakkında bilgi talep ediyor.

Polis ayrıca özellikle yaşlıları dolandırıcı telefon aramalarına karşı uyarıyor. Bu tür dolandırıcılık olayları, genellikle yerel failler tarafından ülke genelinde nakit ve değerli eşyaları elde etmek amacıyla gerçekleştiriliyor.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum