Schleswig-Holstein Türk Toplumu’ndan Hatay’a büyük destek

Schleswig-Holstein Türk Toplumu’ndan Hatay’a büyük destek

Schleswig-Holstein Türk Toplumu Hatay’daki depremzedelere ve çocuklara yönelik büyük bir yardım kampanyası başlattı.

Hatay'da depremin acısı hala tazeliğini koruyor. Fakat bu zorlu süreçte umudu yeşerten ellerden biri de Schleswig-Holstein Türk Toplumu (TGS-H) oldu. Depremzede çocuklara yönelik başlattığı "Sevgiyle Örüyoruz" kampanyasıyla, Kiel ve Lübeck'li kadınların elleriyle ördüğü yüzlerce bere ve atkılar, gerçekleştirilen etkinlikle Samandağ İlçesi, Cumhuriyet Ortaokulu'ndaki öğrencilere dağıtıldı.

Bu el emeği örgüler sadece soğuk kış günlerinde çocukların bedenlerini sıcacık tutmayacak, içinde taşıdığı sevgi ile de yüreklerini ısıtacak. Çünkü bu kampanyanın amacı sadece giyim eşyası üretip dağıtmak değil, Almanya'daki sevgi dolu ellerin Hatay'daki depremzedelerin yaralarına merhem olma çabasının bir yansıması olarak her zaman yanınızdayız mesajı vermektir.

Ayrıca kampanya sırasında öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda 7 adet su sebili olmak üzere, bir dizi bağış da gerçekleştirildi.

TGS-H Eyalet Başkanı Dr. Cebel Küçükkaraca, konuyla ilgili olarak “Biz, sadece bere ve atkı göndermekle kalmıyor, aynı zamanda geleceğe dair bir umut ışığı yakıyoruz” derken etkinlik sonrasında gerçekleştirilen su sebili bağışlarının ise içme suyundan öte bir anlam taşıdığını ifade etti. Küçükkaraca, "Her bir damla su, gelecek için bir umuttur" dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Adnan Özkaya ise bu kampanya ve bağışların sadece temel ihtiyaçları karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda gönülleri ısıtan bir paylaşım olduğunu vurgulayarak, "Bu özel etkinlik ve bağışlar, bir topluluğun yaralarını sarmak için ne kadar güçlü bir birliktelik oluşturabileceğini gösteriyor. Her bir hediye, Hatay'ın yeniden doğuşuna katkı sağlıyor," dedi.

Schleswig-Holstein Türk Toplumu‘nun depremzedelere yönelik yardımları hız kesmeden devam edece. Ayrıca toplanan yardımlarla kardeş şehir Hatay’da bir kreş yapma girişimleri de son aşamalara gelmiş olup çalışmalar sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT