Schleswig-Holstein Türk Toplumu 30 yıl önce Mölln'de meydana gelen ırkçı kundaklama saldırısının kurbanlarını anıyor

Schleswig-Holstein Türk Toplumu 30 yıl önce Mölln'de meydana gelen ırkçı kundaklama saldırısının kurbanlarını anıyor

Schleswig-Holstein Türk Toplumu, 30 yıl önce Mölln'de meydana gelen ırkçı kundaklama saldırısının kurbanlarını anıyor.

23 Kasım 1992 gecesi aşırı sağcı kundakçılar, Michael Peters ve Lars Christiansen  Mölln'deki iki evi ateşe verdiler. Bazıları ağır olmak üzere 9 kişi yaralandı. Mölln’de kundaklanan evde Bahide Arslan, Yeliz Arslan ve Ayşe Yılmaz hayatını kaybetti. Ancak bu ırkçı cinayetlerin üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen Almanya'da hala binalar ateşe veriliyor. Sadece Eylül ayında yine Mölln'de bir camide kundaklama vakası oldu. Ve Ekim ayında, Mecklenburg-Batı Pomeranya'da mülteci barınağı olarak kullanılan bir binanın tamamı da kundaklama sonucu yıkıldı. Irkçılık bugün hala öldürmeye devam ediyor. 

Schleswig-Holstein Türk Toplumu Başkanı Cebel Küçükkaraca şunları vurguluyor: “1992 yılının o Kasım gecesinde yaşanan korkunç olayların üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen, kurbanları anmaktan yorulmamalıyız. Birlikte hatırlamayı ve etkilenenleri dinlemeyi bırakmamalıyız. Bugün bile, etkilenenler çok sık olarak yalnız bırakılıyor veya çok az destek alıyor. Ancak güncel olaylar bize acı bir şekilde ırkçılığın toplumun genelinde hala bir sorun olduğunu gösteriyor. Ve bugün ve gelecekte ırkçılığa ancak birlikte karşı koyabiliriz.”

Bu üzücü yıldönümünü anmak için bu yıl pek çok etkinlik düzenleniyor. Kiel'deki BahideArslan Platz'daki bir başka anma etkinliğine ek olarak, “İkinci Saldırı” filmi 13 Aralık'ta Kiel'deki bir sinema sahnesinde gösterilecek. 

Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT