Schleswig-Holstein eyalet parlamentosunda "Almanya ile Türkiye arasındaki İşgücü Anlaşması’nın 60. Yıldönümü” etkinliği

Schleswig-Holstein eyalet parlamentosunda "Almanya ile Türkiye arasındaki İşgücü Anlaşması’nın 60. Yıldönümü” etkinliği

Schleswig-Holstein Türk Toplumu tarafından, Schleswig-Holstein eyalet parlamentosunda Almanya ile Türkiye arasında imzalanan 60 yıllık İşgücü Anlaşması vesilesiyle bir etkinlik gerçekleştirilecek.

26 Ekim’de gerçekleşecek olan etkinlikte, ilk olarak Schleswig-Holstein Türk Toplumu eyalet başkanı Dr. Cebel Küçükkaraca’nın açılışı yapmasının ardından, eyalet başbakanı Daniel Günther, başbakan yardımcısı Kirsten Eickhoff-Weber, Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Yonca Sunel ve Kiel Belediye Başkanı Ulf Kämpfer de yer alacak.

Etkinliğin devamında Bakan Dr. Bernd Klaus Buchholz ve Prof. Dr. Hacı-Halil Uslucan, işgücü anlaşmasının önemi ve Almanya’daki toplum için sonuçlarıyla ilgili bir söyleşi gerçekleştirecekler. Bu söyleşinin devamını, müzikalle birlikte “Misafir işçiden vasıflı işçiye” konulu bir başka söyleşi izleyecek. 

Yıldönümü etkinliğinde, İşgücü Anlaşması’nın bilinen ekonomik önemine ek olarak, anlaşmanın Almanya’nın sosyal gelişimine olan katkısına da değinilecek. Etkinlikteki konuklar arasında siyaset ve araştırma alanından üst düzey temsilciler de yer alıyor. 

Etkinliğe katılmak isteyen misafirler, 20 Ekim 2021 tarihine kadar [email protected] adresiyle iletişime geçebilirler. Ayrıca Covid-19 salgınına önlem amacıyla etkinliğe katılımda 3G kuralları geçerli olacak.


 

HABERE YORUM KAT