Şampiyonların hocası Ergin Ataman'dan Almanya'ya çok sert sözler!

Şampiyonların hocası Ergin Ataman'dan Almanya'ya çok sert sözler!

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Euroleague finalinin yapıldığı Almanya'nın Türkiye'ye karşı uyguladığı vize politikasını eleştirdi. Başarılı koç, bu tavrın pandemi kaynaklı değil, siyasi bir karar olduğunu belirtti.

Temsilcimiz Anadolu Efes, Euroleague finalinde Barcelona'yı yenerek şampiyon oldu ve adını tarihe kazıdı. Başantrenör Ergin Ataman ise organizasyonda şampiyonluğa ulaşan ilk Türk koç olarak büyük bir başarı elde etti. Almanya'nın Köln kentinde oynanan final maçının ardından basın toplantısı düzenleyen Ataman, gazetecilerin sorularını yanıtlarken Almanya'yı da eleştirdi.

Avrupa Şampiyonu olan oyuncularıyla büyük gurur duyduğunu belirten Ataman, "Son iki sezondur hep bu günü bekledik. Sürekli onlarla bunu konuştuk, her antrenmanda, her toplantıda. Hedefimiz yeniden Dörtlü Final'de olmak, yeniden finale gelmek dedik ama bizim için yetmez bu dedik, biz şampiyon olacağız dedik ve şimdi şampiyon olduk. Gerçekten çok mutluyum, oyuncularım için, kulübüm için, ülkem için çok mutluyum." dedi.

Şampiyonanın yapıldığı Almanya'nın Türkiye'ye karşı uyguladığı vize politikasını eleştiren Ataman, "Maçtan hemen sonra Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan beni aradı ve tebrik etti, tüm oyuncularımızı tebrik etti, her zaman kapılarımızın açık olduğunu söyledi. Kendisi Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ediyor ve bu bizim için çok önemli. Tüm Türkiye'nin şifresiz kanalda maçı izlemesi de çok önemli, sayın Gençlik ve Spor Bakanı'mız yaptığı girişimle bu konuda çok yardımcı oldu.

Bu şampiyonlukla ilgili gerçekten çok mutluyum. Bizim takımımızda 8-9 yabancı oyuncu var, hepsine çok misafirperveriz. Türkiye'ye gelen herkese karşı misafirperveriz. Bu pandemiye karşı tüm dünyayla birlikte savaşıyoruz. Ama maalesef bazı ülkelerde bizlere karşı zorluklar çıkarılıyor. Bildiğiniz gibi buraya yayıncı kuruluş gelemedi. Benim 2 kızım gelemedi, Amerika'da okuyorlar, 2 defa aşı oldular. Türkiye'ye sırf bunun için döndüler ama Alman hükümeti onlara vize vermedi.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum