Şampiyonlar Ligi finalinde Almanya’da yetişmiş iki Türk anavatanlarında karşılaşacak

Şampiyonlar Ligi finalinde Almanya’da yetişmiş iki Türk anavatanlarında karşılaşacak

Şampiyonlar Ligi finali, 10 Haziran tarihinde İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Finalde Alman vatandaşı olan iki Türk, İstanbul’da rakip takımın oyuncuları olarak oynayacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 10 Haziran tarihinde İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak dev maçında İtalyan takımı Inter ile İngiliz temsilcisi Manchester City karşı karşıya gelecek.

Manchester City, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 12 maçta 7 galibiyet ve 5 beraberlik elde ederek hiç yenilgi almadan finale yükseldi. Grup aşamasında Borussia Dortmund, Sevilla ve Kopenhag ile mücadele eden City, lider olarak çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Bayern Münih'i eleyerek yarı finale çıkan takım, Real Madrid'i de saf dışı bırakarak finale uzandı.

Diğer finalist Inter ise C grubunda Bayern Münih, Barcelona ve Viktoria Plzen'in yer aldığı grupta 2. sırada yer alarak bir üst tura çıktı. Porto ve Benfica'yı eleyen Inter, Milan ile oynadığı yarı final maçlarını kazanarak finalde yerini aldı.

Şampiyonlar Ligi finalinde Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan da City formasıyla ilk Şampiyonlar Ligi zaferini hedefleyecek. Öte yandan İnter'de ise Almanya'da yetişmiş bir diğer Türk futbolcu Hakan Çalhanoğlu forma giyecek.

Anavatanlarında karşı karşıya gelecek iki futbolcudan Hakan Çalhanoğlu ve İlkay Gündoğan Almanya’da yetişmiş olsalarda biri Türk diğeri ise Alman milli takımında oynuyor. 

Almanya'da yetişmiş Türk millî futbolcu Hakan Çalhanoğlu on numara mevkiinde İnter'de forma giyiyor. Almanya'da doğduğu şehir ise Mannheim. 

Türk asıllı Alman millî futbolcu İlkay Gündoğan ise Manchester City'nin orta sahasında oynuyor. Gündoğan Balıkesir'in Dursunbey ilçesinden Almanya'nın Gelsenkirchen kentine işçi olarak göç eden bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

 

HABERE YORUM KAT