Salgın Zara’yı da vurdu: Ana şirketi Inditex küçük mağazaları kapatıyor

Salgın Zara’yı da vurdu: Ana şirketi Inditex küçük mağazaları kapatıyor

İspanyol tekstil devi İnditex salgından dolayı zarar ettiğini ve bu nedenle küçük mağazaları kapatmaya hazırlandığını duyurdu.

Zara'nın ana şirketi Inditex  korona salgını nedeniyle uzun yıllar sonra ilk kez zarar etti. Önceki yılın üç ayında 730 milyon avro kâr eden Inditex, bu yılın ilk üç ayında ise 409 milyon avro zarar etti. 2001'de halka açılan İspanyollar ilk kez bu yıl zarar etmiş oldu. Şirket şimdi online ticaretini genişletmeye odaklanıyor.

Inditex, salgında  yaklaşık 6 bin mağazayı kapalı tutmak zorunda kaldı. Bununla birlikte, haziran ayı sonunda birçok mağaza yeniden açılacak.

 

İspanyol tekstil devi İnditex'in patronu Pablo İsla

CEO Pablo Isla, kurumsal yapılanmanın devam ettiğini açıkladı. Grup şimdi hissedarlara hisse başına 35 sent kâr payı  ödemek istiyor. İkramiye temettüsü de içeren önceki kâr payı politikası korunda da Inditex, 2020 ve 2021 bonus ödemelerini bir sonraki yıla erteliyor. Öte yandan geçen yıl hissedarlar toplam 88 sent kâr payı almışlardı.

Bu arada, JPMorgan analisti Chiara Battistini üç aylık bilançodaki rakamların beklenenden daha düşük olduğunu, şirketin salgına rağmen maliyet politikalarını iyi yönettiğini kaydetti.

+49 – MADRİD

FOTO: inditex.com

HABERE YORUM KAT