Saldırı sonrası milletvekili Cemal Bozoğlu: “Bizi korkutamazlar”

Saldırı sonrası milletvekili Cemal Bozoğlu: “Bizi korkutamazlar”

Bavyera Eyalet Meclisi Milletvekili Cemal Bozoğlu’na taşlı saldırı düzenlendi. Seçim bürosunun camları kırılan olayla ilgili Yeşil siyasetçi, ırkçı saldırı şüphelerinin ağır bastığını söyledi. Bozoğlu “Korkutamazlar, göreve devam “dedi.

Almanya’da aşırı sağ ve ırkçı tehdit ve şiddet sınır tanımıyor. Bugüne dek sokaktaki sade vatandaşın başına bela olan aşırı sağ saldırılar son dönemde Almanya’da siyasetçileri de hedefine aldı. Partisinin eyalet meclisinde Aşırı Sağa Karşı Stratejiler Sözcüsü  ve Göç ve Uyum Sorumlusu olan Cemal Bozoğlu saldırıyı +49’a değerlendirdi.

İKLİM EYLEMCİLERİNE AfD’Lİ ENCÜMEN SATAŞTI

Nisan 2019 yılından bu yana Augsburg şehir merkezindeki seçim bürosunun faaliyette olduğunu bildiren Yeşil siyasetçi, saldırı ile ilgili bağlantısı olabileceğini düşündüğü  bir de arka plana işaret etti.

Saldırıdan kısa bir süre önce Augsburg Belediye Sarayı’nın hemen bitişiğine kamp kuran iklim değişikliği eylemcileriyle sağ popülist AfD’li bir belediye encümeni arasında sert tartışmalar yaşandığını, tartışmanın hemen ardından ertesi gün ise kendilerini “kimlikçi” olarak tanımlayan aşırı sağ gruplardan iki kişinin söz konusu eylemcileri takibe aldığını belirtti.

ENCÜMEN AKIN’A TEHDİT MEKTUBU

Bozoğlu kısa bir süre sonra ise Augsburg Yabancılar Meclisi Başkanı Didem Karabulut ve Augsburg Belediye Encümeni Serdar Akın’a ırkçılardan tehdit mektubu geldiğini kaydetti. Buna paralel olarak AfD’nin resmi Facebook hesabından ise  Die Partei (Parti) partili siyahi kadın encümenin hedef gösterildiğini, bunun üzerine de polisin söz konusu  AfD’li siyasetçinin  evine operasyon düzenlediğini bildirdi.

image001-2.jpg

Yeşil siyasetçi Claudia Roth da Cemal Bozoğlu’na dayanışma ve destek açıklamasında bulunan politikacılar arasında yer alıyor (Foto: claudia-roth.de)

 

CLAUDİA ROTH’DAN DESTEK

Tüm bu olayların saldırıyla ilişkili olduğunu düşündüğünü belirten Yeşil siyasetçi, seçim bürosunun hemen yanında seçim bürosu bulunan ünlü siyasetçi Claudia Roth’un da kendisine destek verdiğini belirtti. “Bana yönelik saldırının yüz katını Claudia Roth yaşıyor. Almanya’daki birçok politikacı arkadaşım bu tür tehdit ve saldırılarla karşı karşıya. Hepimiz Alman toplumunu bölmeyi hedefleyen, göçmen karşıtlarına, anayasal düzen, demokrasi düşmanlarına karşı dayanışma içindeyiz” diyen Cemal Bozoğlu, olayla ilgili soruşturmanın ise devam ettiğini bildirdi.

Bozoğlu, “Elbette bu kadar korkakça bir saldırı bizi korkutmayacak. Siyasi çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” diye konuştu.

IŞIN TOYMAZ – MÜNİH

KAPAK FOTO: cemal-bozoglu.de

HABERE YORUM KAT