Saksonya polisinden ebeveynlere önemli uyarı

Saksonya polisinden ebeveynlere önemli uyarı
Polis, Saksonya eyaletindeki çocukları kandırıp arabasına çekmeye çalışan kimliği belirsiz adam hakkında, ebeveynleri uyarıyor.

Polis, çocukları arabasına çekmeye çalıştığı iddia edilen kimliği belirsiz bir adam hakkında aileleri uyardı. Polis sözcüsü Anja Leuschner RTL haber sitesine, "Polis, çocukların şüpheli yaklaşımlarını ciddiye alıyor ve uygun hassasiyetle hareket ediyor" dedi. Ayrıca operasyonel önlemler de uygulanacak. Ancak Leuschner, bu önlemlerin henüz kamuya açık olarak yayınlanabilmesinin mümkün olmadığını söylüyor.

Ebeveynler çocuklarını okul yolunda yalnız bırakmak istemiyor

Kimliği belirsiz yabancı dışarıda serbestçe dolaştığı sürece, etkilenen ilçelerdeki ebeveynler alarma geçti. Vatandaş hareketlerinden örgütlenen veliler çocuklarını korumak için okul yolunda onlarla yürümek istiyorlar. Ayrıca etkilenen ilçelerdeki okullar mektup aracılığıyla uyarıldı. Uyarı mektubunda yaşanan olaylar nedeniyle öğrencilere yabancılara karşı nasıl davranmaları gerektiği konusunda talimat verildi. Uyarı mektubunda şunlar yazıyordu:  “Kimliği belirsiz bir Audi sürücüsü çocuklara yaklaşıp, onların ilgisini çikolata ve yavru köpeklerle çekip arabasına getirmeye çalışıyor. Ebeveynler çocuklarını bu olayla ilgili bilgilendirmelidir. Ayrıca bu bildiri öğretmenlere de sunulmalıdır.”

Polis: Sosyal ağlarda spekülasyon yapmayın

Endişeli ebeveynler, sosyal ağlarda şüpheli ile ilgili bilgiler paylaşıyor. polis, ebeveynleri bu konuda biraz daha dikkatli olmaya çağırıyor. Polis sözcüsü Leuschner, "Sosyal ağlarda kontrolsüz ve gayri resmi olarak teyit edilmiş bilgilerin yayılmasını uygunsuz buluyoruz. Çünkü masum insanlar hakkında şüphe yaratılması istemeyeceğimiz bir durum olur” dedi.

Ebeveynler, çocuklarını korkutmadan veya paniğe kapılmalarına neden olmadan yabancıların kendilerini kandırmalarına izin vermemeleri konusunda uyarmalıdır. Etkilenenler, mevcut vakalarla ilgili her türlü bilgiyi derhal polise bildirmelidir.

Şüphelinin çikolata ve yavru köpeklerle çocukları kandırmaya çalıştığı söyleniyor

Tanıkların açıklamasına göre, bir erkek bireyin arabasından çocuklara çikolata ikram ettiği ve sade bir Almancaya sahip olduğu söyleniyor. Polis sözcüsü Leuschner , Pulsnitz’de yaşanan vakada, yabancının çocukları bir köpek yavrusuyla cezbettiğini açıkladı. Bazı çocuklar şüphelinin maskeli olduğunu söyledi. Şüphelinin arabasının plakası kısmen bantlı olduğu açıklandı. Uygun olan tüm plaka kombinasyonları kontrol edildi.

Haber Çeviri:Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash - maxfleischmann