Sağlık sorunlarında sık sık karşılaşılan sorulara AOK uzmanından yanıtlar

Sağlık sorunlarında sık sık karşılaşılan sorulara AOK uzmanından yanıtlar

Sağlık sorunlarında sık sık karşılaşılan sorulara AOK uzmanından yanıtlar

Almanya’da yaşayan insanlarımızın ikinci doktor görüşü, yanlış tedavi, doktor aracılığı gibi konularda en çok merak ettiği noktalara Alman sağlık kasası AOK uzmanlarından Necati Suözer açıklık kazandırdı. Suözer kendisine telefonla ya da e-posta üzerinden ulaşan ve en sık sorulan bazı sorularla ilgili şu bilgileri verdi:

whatsapp-image-2020-09-26-at-13-57-18.jpeg

İKİNCİ DOKTOR GÖRÜŞÜ

- Planlanan bir ameliyat gerçekten gerekli mi? Alternatifler var mı?

NECATİ SUÖZER - İkinci bir doktor görüşü çoğu zaman bir karar konusunda netlik kazanmak için yardımcı olur. Teşhis için hızlıca ikinci bir uzman bulmanızda size yardımcı oluruz. Bu amaçla çeşitli uzmanlık alanlarından farklı kalifikasyonlara sahip doktorlar ile birlikte çalışıyoruz. Bu, tedavinizin şanslarını ve risklerini daha iyi tahmin etmenize yardımcı olur. Daha fazla bilgiyi bulabileceğiniz adres: aok.de/hessen (Anahtar sözcük: İkinci doktor görüşü/ Ärztliche Zweitmeinung.)

DOKTOR ARACILIĞI

- Uzman doktor arıyor, ama randevu için uzun uzadıya beklemek istemiyor musunuz? 

NECATİ SUÖZER - Randevu arayışınızda size destek veriyoruz. Hangi doktorun alternatif olarak söz konusu olduğunu ve kısa zaman içinde hâlâ boş kapasitelerin bulunup bulunmadığını size söylüyoruz. Bu hizmete 0800 01 11 511 numaralı telefondan ücretsiz ulaşmak mümkün. Ayrıca: https://www.aok.de/pk/hessen/inhalt/aok-arztvermittlung-schneller-zum-facharzttermin/

Hessen eyaletinde yaşayanlar aynı zamanda Hessen Eyaleti Tabipler odası üzerinden uzman doktor randevusu için yardım talep edebilirler. Bu işi online veya telefon ile gerçekleştirebilirsiniz.  İletişim bilgileri şöyle: 

www.kvhessen.de

Telefon: 116 117

ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Elinizde bulunan hasta sevk belgesinin (“Überweisungsschein”) uzman doktora gönderilme ile ilgili düzenlenen belgenin “acil kodu” ile düzenlenmiş olması gerekir. Böyle bir durumda en fazla beklenecek hizmet alım süresi 4 hafta ile sınırlanmıştır. 

TEDAVİ HATALARI

Bir ameliyat başarısız, sonrasındaki tedavi yetersiz olduğunda veya yanlış ilaçtan mağdur olduğunuzda hasta olarak çoğu kez tek başına kalıyorsunuz. Tedavi hatalarının ağır etkileri olabilir. Tedavide bir hata sezdiğinizde AOK Hessen sizi destekler. Size tarafsız ve kapsamlı bilgi veririz. Uzmanlarımız tedavide veya bakımda hata şüphesini kontrol ediyor, ilaçlar veya medikal ürünler nedeniyle oluşabilmiş hasarları itinayla inceliyor ve sonraki adımlar için gerçekçi bir değerlendirmede bulunuyorlar. Sosyal sigorta hukukuna ilişkin soruları da cevaplıyoruz ve uzmanlaşmış hukuki destek bulmaya yardımcı oluyoruz. Tüm bilgilere şu adresten ulaşılabilir: aok.de/hessen (anahtar sözcük: tedavi hataları /Behandlungsfehler.)

+49 – FRANKFURT

HABERE YORUM KAT