Sağlık Bakanı Lauterbach Omicron sayılarından kuşkulu

Sağlık Bakanı Lauterbach Omicron sayılarından kuşkulu

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Omicron kaynaklı vaka sayısına ilişkin resmi verilerin gerçek durumu yansıtmadığından endişeli. Bakan, önemli verilerin eksik olduğuna işaret etti.

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Bild gazetesine yaptığı açıklamada Omicron varyantının yayılımına ilişkin dinamikler konusunda endişeli olduğunu söyledi. Lauterbach, az sayıda test yapılması ve geciken raporlamalar nedeniyle resmi rakamların Omicron kaynaklı vakaları doğru bir şekilde yansıtmadığını ifade etti.

Almanya'da salgın verilerini takip eden ve hükümete de danışmanlık yapan Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) çok sayıdaki veri kaynağının sadece ülkedeki genel durumun bir resmini çizdiğini belirten Lauterbach, test kapasitesini artırmayı ve temaslı takibini de yeniden sıkılaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Lauterbach, en geç 7 Ocak'ta yapılacak Eyalat Sağlık Bakanları Toplantısı'na kadar daha gerçekçi bir tablo ortaya konulması gerektiğini ifade etti.

Robert Koch Enstitüsü, bu yıl resmi tatiller nedeniyle veri akışında gecikmeler olduğunu ve daha az test yapıldığını açıklamıştı.

Haberin tamamını DW Türkçe 'den okuyabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT