Sağ popülist AfD hedef gösterdi: Milletvekili Hakan Taş’a ölüm tehditleri

Sağ popülist AfD hedef gösterdi: Milletvekili Hakan Taş’a ölüm tehditleri

 Sağ popülist parti Almanya için Alternatif (AfD), hazırladığı ve sosyal medya üzerinden yayınladığı bir video ile Berlin Parlamentosu  Milletvekili Hakan Taş’ı hedef aldı.

Kışkırtıcı dili ve görüntüleriyle dikkat çeken videoda, 2018’de arabasıyla bir sokak lambası direğine çarpan ve yapılan kontrolde 0,9 promil alkollü çıkan Hakan Taş’ın Türkiye kökenli göçmen olduğu için aynı hatayı yapan Almanlara kıyasla özel muamele gördüğü, ehliyetine el konulmadığı ve siyasi görevlerini de sürdürdüğü iddia ediliyor.

Amerika’nın Sesi tarafından yayınlanan haberde  Taş, olay sonrasında ehliyetini bir yıllık süre için kendiliğinden polise teslim etmiş, ayrıca dokunulmazlığının kaldırılması için parlamentoya dilekçe vermişti. 

AfD HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

AfD’nin gerçek olmayan bir durumu yansıtarak ve göçmen kökenli oluşunu doğrudan hedef göstererek, kin ve nefret dolu bir mesaj verdiğini söyleyen Hakan Taş, VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada, ırkçılardan ölüm tehditleri aldığını ve AfD hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. 

Sağ popülist parti Almanya için Alternatif (AfD), hazırladığı ve sosyal medya üzerinden yayınladığı bir video ile Berlin Parlamentosu  Milletvekili Hakan Taş’ı hedef aldı

Milletvekili Taş, “Video yayınlandıktan sonra, telefon, email ve sosyal medya üzerinden hakaret içeren, doğrudan ölüm tehditleri yapılan yüzlerce mesaj gelmeye başladı. Son olarak ‘Tanrı’nın cezalandırmak için beni beklediği’ şeklinde bir e-mail geldi. Öldürülmem için hedef gösterdi AfD beni bilinçli bir şekilde. AfD kendine gündem yaratabilmek için başka bir insanın hayatını göz almış durumda” diye konuştu. 

“GECELERİ UYUYAMIYORUM“

Hakan Taş, aşırı sağcı tehditlerin sözde kalmadığını, fiziksel saldırılara dönüştüğünü, ancak korkmasına rağmen ırkçılığa karşı mücadelesini sürdüreceğini belirtti:

“Çekinmiyor, korkmuyor değilim. Geceleri uyuyamıyorum. Polis belli aralıkla, evimin bulunduğu mıntıkayı kontrol ediyor. Güvenlik önlemlerinin daha da arttırılmasını umuyorum. Buna rağmen aşırı sağa ve ırkçılığa karşı mücadeleyi sürdüreceğim. Kalkıp köşemize çekilmek onları daha da güçlendirir.”

“ALMANYA YETERİ KADAR KARARLI ADIM ATMIYOR“

Hakan Taş, Merkel’in ırkçılık karşısında aldığı tavrı överken Almanya’nın kendini göçmenler ülkesi olarak tanımlamasında yeteri kadar kararlı adım atmamasını şu sözlerle eleştirdi:

“Almanya’nın göçmenlere eşit haklar verilmesi konusunda eksiklikleri var. Bunda da son 16 yıldır ülkeyi yöneten Merkel’in hataları söz konusu. Aynı zamanda 2015 sonrasında göçmenlerin Almanya’ya gelebilmesi konusundaki tavrını da görmezlikten gelmemek gerekiyor. Buna rağmen mevcut hükümetin ırkçılığa karşı somut bir programı yok. Her şeyden önce Almanya’da poliste, orduda, başka birimlerde kurumsal ırkçılığın olduğunun kabul edilmesi şart. Buna karşı somut adımların atılması ve önlemlerin alınması gerekiyor.”

TBB’DEN SERT AÇIKLAMA: “REZİL VİDEO“

Öte yandan Berlin Brandenburg Türk Toplumu TBB de bir basın açıklaması yayınlayarak Sol Parti milletvekili ile Hakan Taş ile dayanışma içinde olduğunu açıkladı. TBB açıklamasında, şu ifadeler yer aldı: 

“Berlin Parlamentosu‘ndaki AfD grubu, Sol Parti Milletvekili Hakan Taş hakkında küçük düşürücü bir video yayınladı. TBB olarak üyemiz Hakan Taş ile dayanışıyor ve ve bu rezil videoyu eleştiriyoruz. TBB, Berlin Eyalet Meclisi Başkanı‘ndan  söz konusu  videonun yapımında vergi mükelleflerinin parasının kullanılıp kullanılmadığını ve eğer kullanışdıysa bunun yasal olup olmadığını denetlemesini talep ediyoruz.”

+49 – BERLİN

 

HABERE YORUM KAT