Sabah Gazetesi'nin köşe yazarı Almanya'nın tüm dünyadan sakladığı sırrı mı çözdü?

Sabah Gazetesi'nin köşe yazarı Almanya'nın tüm dünyadan sakladığı sırrı mı çözdü?

Sabah gazetesinin köşe yazarlarından Salih Tuna ‘asrın felaketi’ olarak adlandırılan depremin ardından Türk hükümetine haksızlık yapıldığını ifade eden bir yazı kaleme aldı. Tuna’nın Almanya hakkında ortaya attığı komplo teorileri okuyucuları şaşırttı.

Gazeteci Salih Tuna, Sabah gazetesindeki köşesinde depremin ardından hükümeti eleştirenleri hedef alan bir yazı yazdı. Türk basınında yer alan "Almanlar bizi kıskanıyorlar" sözlerine tepki gösteren Tuna, Federal Devlet hakkında ilginç komplo teorileri ortaya attı.

Tuna’nın yazısındaki bazı ifadeler şu şekilde:

* "Almanlar bizi kıskanıyorlar" diye dalga geçmeyi de marifet sanıyorlar.

* Joe Biden Şubat 2022'deki bir konuşmasında, "Eğer Rusya Ukrayna'yı işgal ederse, yani Rus tankları ve birlikleri Ukrayna'ya girerse, artık bir Nord Stream 2 olmayacak. Sonunu getireceğiz..." demişti. Bir gazetecinin "Bunu tam olarak nasıl yapacaksınız, proje Almanya'nın kontrolünde?" şeklindeki sorusuna, "Emin olun bunu yapacağız" cevabını vermişti.

* İlginç olan, Biden'ın sabotaj yapacaklarını açıkladığında yanında Almanya Şansölyesi Olaf Scholz vardı.

* Seymour Hersh'ü 2016 yılında "Efsanevi Amerikalı araştırmacı gazeteci" olarak tanıtan ünlü Alman dergisi Spiegel, Hersh'ün Nord Stream 2 ile ilgili yazdıkları nedeniyle "tartışmalı gazeteci" ifadesini kullanıyor.

* Almanya medyası, kendi projesini bir terör saldırısıyla sabote eden ve ekonomisini ciddi zarara uğratan ABD'ye siper olmak için elinden geleni ardına koymuyor.

HABERE YORUM KAT