Ryanair uygun fiyatlı biletlerine son mu veriyor?

Ryanair uygun fiyatlı biletlerine son mu veriyor?

Ryanair, yıllardır uygun fiyatlı bilet satan bir havayolu şirketi olarak isim yaptı. Ancak şimdi yükselen enflasyon nedeniyle bu durum değişebilir.

Ryanair müdürü dpa haber ajansına verdiği demeçte şunları söyledi: “Bir Ryanair biletinin ortalama fiyatının beş yıl içinde 40'tan 50 avroya yükselmesi muhtemel.” İrlanda asıllı düşük maliyetli şirket, finansal vadeli işlemlerle yükselen petrol fiyatlarına karşı kendini güvence altına alsa da, yükselen akaryakıt fiyatlarını uzun vadede durdurmak mümkün değil. Ancak Ryanair rakiplerine göre hala avantajlı görünüyor. 

Lufthansa bilet fiyatlarında daha fazla artış planlıyor

Dpa’nın raporuna göre, Lufthansa da bilet fiyatlarını artıracağını duyurdu. Lufthansa müdürü Carsten Spohr, Eylül ayı ortasında Berlin'deki Avrupa Yönetim ve Teknoloji Okulu'nun (ESMT) bir etkinliğinde, "Salgın öncesi gördüğümüz bilet fiyatlarını maalesef göremeyeceğiz” dedi. Ayrıca Corona krizinden büyük zarar gören tüm havacılık sektörü için fiyatların artması önem teşkil ettiğini vurguladı.

Yaz sezonu şimdi bitmiş olabilir, ancak sonbaharda bile maliyetler şu anda 2019 korona pandemisi öncesine göre daha yüksek. Check24 tarafından yapılan bir analize göre, neredeyse tüm destinasyonlar için uçuş fiyatları neredeyse yüzde 50 oranında arttı. Artan bilet fiyatları yakıt fiyatlarının artışına bağlanabilir. Havayollarının personel sıkıntısı da uçuş maliyetlerinin artmasına neden oluyor. Bu maliyetler müşterilere yansıtılıyor. 

Fotoğraf: Unsplash - lucas_davies

HABERE YORUM KAT