Rusya'dan Kıbrıs açıklaması: Federasyondan yanayız

Rusya'dan Kıbrıs açıklaması: Federasyondan yanayız

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kıbrıslı Rum mevkidaşıyla görüşmesi sonrasında, Maraş‘ın açılması kararını "yıkıcı ve kabul edilemez" bir adım olarak niteledi. Lavrov, Kıbrıs'ta çözümün federasyondan geçtiğini söyledi.

Moskova'da Güney Kıbrıslı mevkidaşı Nikos Hristodulidis ile görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Doğu Akdeniz anlaşmazlığında BM Deniz Hukuku Sözleşmesiyle uyumlu, uluslararası hukuk temelinde bir çözümden yana olduklarını söyledi.

Görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, Rum mevkidaşıyla Kıbrıs sorununun çözümü konusunu da kapsamlı olarak ele aldıklarını belirtti. Kıbrıs sorununun "mevcut hukuki çerçeve içinde adil, uygulanabilir ve kapsamlı çözümünden" yana olduklarını ifade eden Lavrov, Ada'daki iki toplum arasında müzakerelerin Kıbrıslı Rum ve Türkler arasında güven ortamının yeniden oluşmasını sağlayabileceğini, ancak müzakere sürecinin yakın bir süre içinde yeniden başlaması şansını görmediklerini kaydetti.

Rus haber ajansı TASS'ın aktardıklarına göre Lavrov, "Gazimağusa kentindeki kapalı Maraş bölgesiyle ilgili atılan tek taraflı adımları yıkıcı ve kabul edilemez buluyoruz" dedi.

Haberin tamamını DW Türkçe 'den okuyabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT