Rusya'da mahsur kalan Petek Dinçöz darbe girişimini 15 Temmuz ile kıyasladı

Rusya'da mahsur kalan Petek Dinçöz darbe girişimini 15 Temmuz ile kıyasladı

Moskova'ya konser vermek amacıyla giden ve Wagner'in isyanı nedeniyle orada mahsur kalan Petek Dinçöz, ülkedeki durumu değerlendirirken, olayları Türkiye'deki hain darbe girişimi olan 15 Temmuz ile kıyasladı.

Rusya'da yaşanan Wagner grubunun darbe girişimiyle ilgili olarak Moskova'ya konser vermek üzere giden Petek Dinçöz'den 24 saat boyunca haber alınamadı. Eşi ve orkestrası dahil ünlü şarkıcıdan haber alamayan yakınları endişe içindeydi. Ancak saatler sonra Dinçöz'den haber alındı.

Dinçöz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada sağlık durumunun iyi olduğunu ve bölgede internet erişiminin kesilmesi nedeniyle kimseye haber veremediklerini belirtti. İstanbul'a dönen Dinçöz, Rusya'daki darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlattı.

Dinçöz, "Oradayken ülkeme nasıl döneceğimi düşündüm" şeklinde konuştu ve Moskova'daki Wagner grubunun ayaklanmasını Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz darbe girişimiyle kıyasladı.

"Uçaktan indiğimizde yolda askeri araçlar ve askerler gördük. Başlangıçta film seti sandık. Ayrıca internet erişimimiz hiç yoktu. Otelde Türk kanalını açtığımızda daha da panikledik. Sahneye çıkacakken sokağa çıkma yasağı ilan edildi" şeklinde konuşan Dinçöz, yaşadığı deneyimleri anlattı.

Dinçöz, sosyal medya hesabından olayları özetlerken Sabah gazetesine verdiği röportajda şunları söyledi:

"Moskova'da bizdeki kadar büyük bir karışıklık yaşanmadı. Tomalar, tanklar, askerler bizi fazla korkutmadı. Müzakereler ve arabulucuların devreye girmesiyle olay büyük boyutlara ulaşmadan engellendi. Kendi topraklarımızda yaşadığımız 15 Temmuz çok daha acılı bir geçmişe sahipti, halkımız can kayıpları yaşamıştı. Darbe, darbedir. Küçüğü-büyüğü olmaz."

HABERE YORUM KAT