Rusya, Almanya'yı 'Rusofobik histeri' ile suçladı

Rusya, Almanya'yı 'Rusofobik histeri' ile suçladı

Berlin-Moskova hattında gerilim Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle yüksekken; Rusya, Almanya'yı ''Rusofobik histeri'' ile suçladı.

Çarşamba günü, Nazi Almanyası'nın 1941'de Sovyetler Birliği'ni işgal etmesinin yıl dönümü için yapılan açıklamada Rusya Dışişleri Bakanlığı, Berlin'i 2. Dünya Savaşı'ndan sonra inşa edilen ilişkileri tehlikeye atmakla suçladı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ''Alman yetkililer son zamanlarda 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Almanlar ve Ruslar arasındaki tarihi barış sürecinin kazanımlarını baltalama riski yaratan daha fazla adım atıyor'' denildi.

Moskova, Almanya'yı ayrıca ''toplu psikoza varan gerekçesiz saldırganlık''la suçladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ''Rusofobik histeri sistematik olarak Alman yetkililer tarafından ülkemize yapılan saldırılarla körükleniyor'' ifadelerini kullandı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz; Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İtalya Başbakanı Mario Draghi ile birlikte geçen hafta Kiev'e gidip Ukrayna lideri Volodomir Zelenski ile görüşmüştü.

Kaynak: T24                                                                                Fotoğraf: Artem Bryzgalov - Unsplash

 

HABERE YORUM KAT