Rus ve Çinli hackerlardan BioNTech'e siber saldırı

Rus ve Çinli hackerlardan BioNTech'e siber saldırı

Rus ve Çinli hackerların BioNTech’in geliştirdiği koronavirüs aşıyla ilgili bilgi almak için Avrupa İlaç Ajansı’na (EMA) ve BioNTech’e siber casusluk saldırısı gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Çinlilerin bir Alman üniversitesi üzerinden EMA’ya ait bazı bilgileri çalmayı başardığı iddia edilirken, saldırıyla ilgili soruşturma açıldığı belirtildi.


Hollanda’da yayınlanan ‘De Volkskrant’ gazetesinde yer alan habere göre, Çinliler tarafından siber casusluk 2020’nin ilk altı aylık döneminde yoğun olarak gerçekleştirildi. Rus hackerların siber casusluk saldırıları ise 2020’nin ikinci döneminde yapıldı. EMAyetkililerinin siber saldırılarla ilgili iddiaları kabul ettiği ve soruşturmanın hem Hollanda hem de Avrupa makamları tarafından yürütüldüğü belirtildi. Rus hacker’ların EMA’nın şifre sistemini kırdığı ayrıca EMA çalışanlarının e-mail adresine casus virüs yerleştirdiği iddia edildi. Meslektaşından gelmiş gibi gözüken e-mail’leri açan EMA çalışanlarının bilgisayarına virüs programının yerleştiği kaydedildi. Rusya’nın BioNTech aşısını kimlerin satın aldığı ve ne kadar sipariş verildiğini öğrenmeye çalıştığı belirtildi.

KAYNAK: HÜRRİYET
FOTOĞRAF: AA

HABERE YORUM KAT